好心瑜伽老師專業少少

253 回覆
226 Like 69 Dislike
想做瑜伽拉筋 成日坐 feel到全身啲筋都緊
男有冇得學
同問
邊度有學好
請放心隨便騎劫
我開po有正負評,邊忽只會鬧
由其見之前d zoom 上堂
On9咁都得不如睇youtube
lower back 可大可小,不過前題你core 操得好唔好?
而家練bridge,已經冇再痛過,亦都見到慢慢貼番地
會肯同女朋友去做瑜珈... mad respect
傻鳩咩
你最後一堂上完先開佢咪會估到你係邊個
所以 不如依家就講
有,做多啲chest opening, back bend
玩瑜伽略有小乘嘅人,會用「氣」帶動整個人去做動作,行雲流水般,調節自己失衡肌肉狀態。唔同肌肉有唔同作用,有d人要伸展,有d反而要收縮建立力量~令人前後/左右肌肉平衡返
我自己都學左半年先可以由x型腳,練到比較直一d。
我都係剛剛瑜伽導師課程畢業左幾日,希望如師兄你所講咁,唔係一味追動作體式去教人
練身又練心
仲有好多野要學啊 共勉之~
絲打 好欣賞你
真正鍾意一個運動應該係由最基本慢慢學 去了解佢
可惜個個都係為左減肥打卡
就好似學拳咁 無興趣去學d基本姿勢 淨係覺得狂打沙包就學左咁
屌我之前上空中瑜伽講明我係第一次都勁chur,一嚟就迫我放手倒立個miss示範完一次就坐低+放個cam對撚住我,然後叫我自己做我唔夠力拉上去又唔過嚟幫手推我上去,我話做唔到想落嚟又話咩「堅持多陣啦」

到最後我做到頂唔順喊先扮晒嘢過嚟幫手到而家都對空中瑜伽勁有陰影

話你啊Angel Wong(ig : @wswa.11.11)

個死臭雞最近仲開咗yogastudio @angelyoga_studio大家睇路啦
可以留tg 嗎?
想上你堂了

未上過堂之下試過一堂
miss 唔識教好似當我識咁
好彩知道少少
跟住係咁望人做乜
好勉強跟到下
識做唔識教

真係想學到野,真係要搵老師傅
青靚白淨既冇咩實力

好怕d人會叫係條布度轉轉轉嗰啲做瑜珈真係唔好拉埋兩樣嘢一齊講
嗰啲叫跳舞啦點睇都似
我之前係第二間studio咁啱reg到佢嘅堂然後中伏了

我唔明點解身為一個瑜伽老師可以做完一次示範就坐低大安旨意叫個初學者自己做成set aerial yoga身為一個雙手倒立都會驚嘅初學者真係勁大陰影

佢仲要笑之前啲學生連倒立都做唔到好廢點解唔諗吓係因為你教得差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞