好心瑜伽老師專業少少

253 回覆
226 Like 69 Dislike
前幾日上瑜伽堂,個miss教放鬆伸展方法,上完一堂之後,明白嘅有幾樣

pro

動作可以做到成身伸展

cons
1老師無法同時兼顧動作教學,及照顧學生(學生動作錯誤冇矯正,容易造成永久性傷害)

2淨係得外功無內功(叫我哋點做動作但係冇講明伸展嘅地方,同埋肌肉嘅影響)

3無講番如果做唔到,係乜嘢原因點樣強化改善,(一個女同學做下犬式,成隻手向外翻,成條骨頭就斷咁)

如果佢改善唔到,一直睇唔到學生錯處,真係要等釘排,根本佢成個瑜伽堂夾硬嚟

ps.啲女同學做唔到,因為佢哋冇肌肉鍛鍊,或者用正確動作拉筋,真係誤人子弟,害死人

我一個冇做開嘅,身體柔韌性比其他三條女都好,我屌
我同女朋友個low back都有問題,佢又睇唔到,最後一堂就開聲吊鳩佢

ps 如果miss你睇到,希望你可以改善教得更加好
550蚊加賽馬會資助,四堂係咁話啦
開名啦
上完最後一堂就開
係咁架啦 按摩咪所係咁

無人識
皮幾兩皮學費 上200個鐘堂就攞到個牌
你覺得可以有幾專業
仲未計出牌啲瑜伽中心有好多本身已經唔掂
miss:只要咁樣做。。。。就可以有拉扯嘅感覺

我小佢老母,呢度係邊度,邊度發力呀
垃圾先玩呢啲
原本係好嘅運動畀佢變到唔好
邊間,開名,依家d瑜珈導師水平好參差
試過有d導師左右都唔識分
做完左邊,下一set又做左邊,on99

玩過幾堂唔覺玩哩啲伸展到啲野
靜係覺得啲動作好用力
要平衡成個人
啲動作唔夠柔軟度
都係靠自己用一般拉筋動作拉到去做到果個動作為止
臭雞,乜都淨係掛住打卡,無心唔好教,教得就要俾返少少專業
分分鐘條lumbar spine有幾多節都唔知。
開唔開得名
想問第二間係邊間
開名
好多都係
唔止老師
啲學生都係
打卡緊要過做啱動作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞