[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (8)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
格古洛嗰隻叫身勝手
我呢隻叫我儘

我儘之極意!

(好似係)
屌好嬲,比達又係一出新型態就比人打殘
明明龍珠已經一早唔係d咩有設定有深度既漫畫,一早轉左型serve fans only,屌佢又搞7比達真係on99
冇眼眉好樣衰
呢個講法好有問題
身勝手果陣維斯係有清楚講明指身體自己反應,唔係思考再反應,係由身體主導。所以英文譯Ultra Instinct至係最準確。無我極境亦幾好。
但譯“自在”喺概念上係譯錯!

睇吓鬼佬點譯“我儘”再討論。
最重要個問題係Granolah點睇都唔係大boss。
你話佢對大boss先輸都話
點會有理由比佢打到仆街,連打個和都唔係。
有個theory係話個願望係永遠都最強,
比達悟空越強,Granolah自己亦會越強直到死為止
打爆兩粒龍珠佢啦不如
定係想駁落GT玩黑龍珠
我屌
真係咁就 叫啊豐太朗同老鳥出插畫簿就得啦 唔洗諗劇情
一集都捱唔住 有冇諗過比達fans感受
仲點會有GT呀
唔係既話點make sense
Granolah許願要做最強果陣悟空比達都未修練完。
佢地修練緊果陣弱過Granolah係應該,
但佢地修練理應要係強過佢加嘛
真正龍珠fan唔會承認gt 超
我(比達)柒到盡頭便是型

咁先岩
之前同維斯對話個度鋪哂路話有得升級啦
究竟個頭髮係咩顏色?
LM
又真係一模一樣,唔係懶到咁呀
睇嚟悟空都要出返個極意完成版
比達集氣過俾悟空
破壞。自在極意
幾時先肯炎上
悟空:極意隨時間精準度下降
比達:越打越勁

戰術:悟空去拖時間,比達汁雞

依家明顯係悟空拖得唔夠耐 悟空垃撚圾
悟空:極意隨時間精準度下降
比達:越打越

戰術:悟空去拖時間,比達汁雞

依家明顯係悟空拖得唔夠耐 悟空垃撚圾

有d人叫緊佢做mega instinct
https://gamefaqs.gamespot.com/boards/2000113-dragon-ball-general/79616291

鬼佬暫時大部份都未有定論
佢地BUY破壞神FORM、Hakai(唔知咩嚟) FORM、仲有個尼安德特人FORM

同埋有人講左應該唔會譯MEGA,因為低級過Ultra.
要再睇吓有冇好D。
hakai係日文破壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞