[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (8)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
點會係超級柒達比到 今次係仲衰過超級柒達
當日打斯路都唔係自願食傷 今次食到失血過多而暈
如果人氣仲係咁高 依part比人笑多廿年啦
又多一鑊on9野
覺得好似劇場版咁
又係幫個大佬變勁
係咪最後又要合體先打爆佢
唔閃好白痴

如果佢唔閃係為左攻擊 反擊 咁就好
企定定都唔閃
睇龍珠 已經當左係見老朋友

由其2008年出個集ova 真係感動到

佢出屎 fan都會照埋單
我寧願睇日常生活, 點誇張都唔會衰邏輯問題先
之後發展可能係
三人組搵龍珠許願三個變宇宙一二三
變成三打三/許願毁滅星球/召喚菲莉
玩返烏山明原本想畫個啲
IQ博士咁幾好笑吖
極意比古洛
咁先可以無厘頭 同堆唔駛長篇鋪排 短篇搞笑就得
岩佢而家hea做
而家玩緊kakarot dlc未來杜拉格斯篇,睇返d動畫真係幾正,冇諗過仲駁落去打達普拉
原本係西遊記
我買咗冇耐,玩到人造人篇,隻game幾過癮
我怕今篇就已經係係鳥山明自己想畫個啲

【龍珠超漫畫版 訪談】
生還者古拉諾那篇
問:《古拉諾那篇》本篇的注目角色
答:當然是古拉諾那,也請關注Hita組織的兄弟們,還會和一個意想不到的人物產生關聯,請一定要關注!
問:新角色古拉諾那的形象怎麼設計的
答:他是斯里亞魯人唯一倖存的孤獨賞金獵人。 雖然是人型但強調和地球人不同的身體特徵,衣服是種族傳統服裝,有點復古風。
問:畫他的時候有什麼要注意的
答:因為戴著獨目鏡較難平衡雙眼的位置所以先畫雙眼再畫鏡,看不到眼睛容易影響理解表情,要注意描繪角度和表情的平衡
問:《古拉諾那篇》的劇看重點
答:這篇是以鳥山老師花時間推敲設定為基礎構成的故事,實在是非常精彩的故事。 只有原作者才能知道的事實和設定會讓人興奮不已! 當然龍珠式爽快戰鬥也是重點!
爽快戰鬥
爽快咁比人打到仆街
邊忽爽
又無張力,又無大技
變完新mode除左畫多左啲火都唔知有乜分別
明明以前新mode 點都形幾集
超西 超級比達 m達 起碼都玩幾集
屌你依加 一集就仆街
明明個單眼佬依家係雙眼佬都有食比達啲招
但比達就咁快仆街,佢就無事
重要只係變多隻眼就勁過人哋個新mode真係痴撚線
GT 超4 都起碼 唔會 輸得咁難睇
我地呢d死忠既龍珠fans其實比起比達成世做老二,屈居於格古洛陰影下更加唔甘心,點解睇左廿幾三十年都唔可以俾一個人物塑造得咁好既角色威返一個長篇故事
而且超4嘅設定合理好多
抆返條尾出黎,用返撒亞人變大猩猩嘅特性
再係大猩猩型態度變身突破上去

依家出埋啲彩虹頭撒亞人,啲戰鬥力無限膨脹上去
都唔知佢仲可以點樣駁返落Z個尾到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞