[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (8)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
原來人地出緊大絕喺側邊撞一撞就可以破佢功,仲要自己係常態半死狀態
推翻晒以前所有推波經典場面,以後瞬間轉移埋去撞一撞咪得囉咁
龍珠超已不能用常理去睇當龍珠題材既cult片咁睇就岩
睇住比達同悟空唔夠條單眼佬打,個心好唔舒服
咁又唔可以斷章取義 本身憤搞嘅氣壓大到悟空都行唔到埋去
係個那美星人出現同佢講野分散左佢注意力先推得到
唔覺有咩問題
原來人地出緊大絕喺側邊撞一撞就可以破佢功,仲要自己係常態半死狀態
推翻晒以前所有推波經典場面,以後瞬間轉移埋去撞一撞咪得囉咁
咁又唔可以斷章取義 本身憤青嘅氣壓大到悟空都行唔到埋去
係個那美星人出現同佢講野分散左佢注意力先推得到
唔覺有咩問題
今集悟空同佢過幾招個陣係超藍定極意狀態?
極意個樣唔撚係咁架喎
你咁都要問?
矮仔點夠1,2,3打?又靠龍珠
漫畫根本分唔到
單眼佬有提躲避技能,應該有開極意
除非之後會話悟空連一開始個歲數都錯啦
即使係3歲先到地球就佢遇到莊子都係12歲開始
打大魔王就16歲 再3年打wiki就19
5年後入z篇就24 25歲打比達
26歲番地球見大杜 3年後入人造人篇29 中間入左一次精神屋就30
之後死左果段時間唔計歲數啦 再過4年就神與神
35就復活F 除非佢死果段時間都計啦 如果唔係都未到40嘅

反而柒達50幾都有啦 第一次黎地球都31同悟空差6年
6+7+3次精神屋 柒達已經51了
個老野講40年前都應該係約數黎姐
悟空唔救7達最後係咪又打算用自爆?

Btw 打到咁激但原本嗌得最大聲係比人咬果下
怪不得一唔留神悟空都中槍
有中文版未
開左極意都中到咁 個單眼佬都勁得太離譜
布仔劇場版入面,
41年前菲利先上位,上位5年後先滅星
咁40年前好合理,
得36-41年前呢段時間,又係菲利管,又有撒亞人
龍珠小站fb
仲要推番去悟空老豆度
龍珠真 真係正,不過都係爛尾
而家超啲打交仲細力過打精英兵團咁,零迫力
超次元亂戰畫到好悶
衰在真係好慢
同埋每個宇宙獨自故事唔係個個好睇
精英兵團係笑話

如果果陣有宇宙大會 派硬佢地出去代表第7宇宙
廢到無論
係咪去到咩夢見其他悟空,比達「死」左個度就無再更新?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞