[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (8)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
關咩事 滅人地星球同見人就殺冇必然關係wo
巴達克果段時期已經幫菲利打緊工
滅星球可以話係工作一部分
舊悟爸電影佢地成個小隊都有感情
到ova悟爸比個小朋友感化左
就算悟爸係洗白都唔係突然嘅事
本身龍珠原著都捨身去抵抗菲利
起碼佢有家族精神
一定唔係個冷血嘅人

自己冇睇清楚就話佢改人設
銀髮唔大意一定贏
殘血超藍悟空都可以同佢對打一陣
但本身銀髮理論上身體會自動避都唔明點解會中招
佢依家睇穿左條友d招式識自動變硬
仲算唔算身體自動避
睇完今集諗起呢幕

今集柒達都唔算柒得哂 講到明話唔係有野保護 姐係屋企人 就唔會同悟空聯手 幾有性格
但係佢俾人完全打低
完全冇還手之力
仲要等死

今天的我沒有極限
兩個一齊命都唔要 好基
呢個新角色其實係咪基佬黎
屌....咁就打完呢場架?都幾鳩,宇宙第1,2,3人既戰鬥
突登作個理由銀髮悟空大意被偷襲完場,唔比佢全力VS全力格蘭,留個懸念比大家邊個先係宇宙第1 
而家只知雙紅眼格蘭>破壞比達,吊人引
同埋明知佢唔係final boss,9成變同一陣線/亦敵亦友,一定打打下就完/有人搞亂檔,唔會有人死,睇得唔太肉緊,為打而打既感覺
迫到對方要同歸於盡,當打和啦
大軍零距離竟然唔射頭,走去怒射比達膊頭都唔知搞乜。

同埋自從變咗兒童向之後,無一個敵人有霸氣,大軍路人樣、復製條友又木偶咁、魔羅係隻老山羊
不如畀龍珠真 嗰啲同人作落去好過啦(起碼設定唔會錯先)
係菲利要殺哂啲撒亞人佢先走去打佢喎, 唔係咩大愛。 OVA 俾人滅團都冇特別感覺
我冇話佢大愛
只係佢係原著唯一出場就係菲利回憶
根本冇設定佢嘅性格

呢個回憶只可以顯示到佢可以為佢嘅種族拼命
咁自然唔會係冷血啦
其實巴達古係動畫原創角色
所以係OVA設佢性格先,先逆輸入翻去漫畫

但係就因為原作冇描寫,
然後巴達古之章同龍珠負再將佢寫得更人性
而先將OVA變做非正史
雙紅眼好似仲廢過單眼咁
殘血比達同悟空都可以打到55波
明明單眼已經打到佢兩個仆街
https://www.mangadraft.com/reader/dragon-ball-kakumei-eng.en/417356

分享下依個鬼佬同人漫畫 畫得幾正
有龍珠Z既打鬥feel

不過啲戰鬥力勁過超好多
但超西神級數打到咁又好似先合理

https://www.youtube.com/watch?v=pYL8NcPK2aI
講起悟空老豆, 我都係鍾意舊版個人設多啲
新版變到唔似撒亞人咁暴戾
咁睇落去似3個殘血比個矮仔尾刀
仲有73 龍珠無限許願 邊有咁快出final boss
最初期巴達克小隊果集仲型
老豆40年前救人
悟空唔止40歲掛?
漫畫原作有佢個名
,之前ova果d先係動畫原創,直到最新布洛尼電影
幾時救人關悟空幾多歲咩事
dbs而家係780,
如果計以前,巴達古係737年死,咁就應該死咗

但因為積哥同新版布洛尼入面,推遲咗菲利滅星到悟空3歲左右,所以40年前的740有機會未死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞