[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (8)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
個位ching龍拳爆發個畫風嘛
我咪就係講緊佢要z時期個畫風
就係要手畫先有呢個味道出嚟囉

上集大波係靚係手繪風啊 但都係同z個陣唔同嘛
你手繪風都係電腦畫
但手畫始終就係手畫
而家電腦係畫唔番出嚟
我都唔知點表達俾你聽

龍珠超 動畫製作: 東映動畫
2000年10月
全面啟用CELSYS Inc.及平板LCD螢幕的電腦作畫數位系統。

以1986年開始在日本播映的電視動畫《龍珠》系列為例子,每一秒鐘需要繪製18張畫,中間搭配6張重複畫來快速播放、成為24張正在動的連續圖畫。製作一集需要27,000張賽璐珞。要為這部電視動畫影集創造一個單元平均需要16位原畫的動畫師、35位補間的動畫師、32位畫龍點睛的背景藝術家和5位攝影師。製作單一集不包含監製、製作進行等就需要動員150個人。
布歐英文唔係buu咩
後面個mon打出黎係Boo嘅
相對之前
老左少少
majin buu係日文
boo係英文
係架咩 明明以前打ps2啲龍珠game
都係打buu斯路就係cell呀嘛
那美星人又係快高長大的
莊子keep住用龍珠回春呀嘛
悟飯係咪會攞返套超人衫出黎
會唔會故事講悟飯兩公婆去咗玩,交個女畀魔童
英文係boo
好似悟空多數都會打goku,但其實係gokou
天迪本身布歐篇係大個咗
之後縮翻水應該係唔記得咗
Z個尾BoBo有咁大個咩?
呢個似係Z尾之後喎,真點究極後續
Z 之後無理由 莊子咁後生喎
講咗係啱啱好Z結局之前
咁on9 莊子幾年後老到啊婆咁

如果唔係Z尾真係好大Bugs

屌你Bobo識帶埋拳套,Z尾都淨係識爺爺前爺爺後
你話莊子用科技或者龍珠Keep自己年齡都好啊

又要Set個設定係Z結局前,天迪都大埋
Z最後莊子老到啊婆咁的確有問題但識帶拳套同叫唔叫爺爺無衝突wor
已經冇咩所謂Bug唔Bug, 龍珠不嬲都唔係好理呢d野
佢畫到Z結尾之後, 莊子依然後生, 無視Z結尾都仲得

作嗰個都唔在意, 睇嗰個都無謂介意了
睇左兩次都見唔到broly喎
去驗眼
得果1秒都無,我都係人地cap先睇到
對練出下鏡 之後就冇哂影
嚴格睇係接唔番Z尾架啦
單係莊子話悟空五年冇見已經唔得啦
但其實咪都係濕星嘢
我諗最後會無視哂呢啲細節
剩係得番接歐布去修練係「正史」
人哋係想講就算用電腦畫
都想要好似手畫咁嘅畫風,唔係要一模一樣呀
姐係睇番今次類3D嘅畫風,就寧願要番上次大波連嗰時嘅畫風呀,電腦畫都冇所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞