tap and go 交易失敗/退款失敗/死app/負錢/轉唔到錢/熱線無人聽/被鎖/加唔到卡苦主集中討論區(1)

650 回覆
31 Like 3 Dislike
屌你啱先去豐澤買野,問個職員今日tng用唔用到,個職員答我話唔知道要試下,之後佢再問其他伙記用唔用到,啲人答佢今日未收過
根本tng得連登仔會用
最後我試左兩次都未買到,錢當然都扣左啦
On9 用Apple Pay, Master
實體鋪間間都Decline 根本比唔撚到錢

有冇人試過 係咪要轉用銀聯?

Btw試完網上購物會再上黎update
銀聯都唔得嫁
攬炒消費券
夠哂黃啦
唔洗試喇
琴日
用applepay叫袋鼠外賣 成功左

去Aeon自助收銀機paywave成功左

網上付款當mastercard用 失敗左
佢限你180秒內入Sms驗證碼 但你會30分鐘後先收到sms 重覆失敗5次就會lock左你張卡

今日
落街食晚餐用applepay 碌master 碌左三次都reject
拉左成條收銀龍出黎 柒得制 最後乖乖地拎返張八達通出黎嘟算
真係唔好試住喇
棧佢hold起晒你啲錢
我琴晚online都買唔到嘢,但係照扣咗錢
黐孖筋
我琴日apply pay master deliveroo都得
等我今日仲滿心歡喜出去買嘢
你竟然收到OTP sms?
真,又俾連登仔撚一獲
總之你幻想到可能會多人用既時段就唔會用到
痴撚線公司
今朝28880000等左成個鐘都無人聽,呢加連打都打唔到
又唔好咁講,之前用都好地地,邊估到佢地申請消費劵排長龍之後都未吸取到教訓,應該係話連登仔都比佢地撚一獲
好似當初班鍵盤戰士 叫班學生衝上前等人拉

笑撚死
都唔洗打架喇 佢應該請左成堆parttime返黎kill call
全部都係新手 冇人識用d system架喇
你打得通 佢都係叫你等下
頭先買嘢試咗五次都decline,最後俾現金,個老闆話尋日第一日有人試足一個鐘先成功,真係有恒心
我反而係覺得佢地班developer team報個期無咁快fix到啲問題,所以個call center交代唔到,反正都做衰左,索性拎起哂啲電話唔聽
俾大家試下有錢但用唔到嘅感覺
試足一粒鐘 返到屋企入app查返應該變左負一萬蚊
真係好神奇, 同個FD 起SOGO 買個麵包
見到收Mastercard 就用applepay
結果秒搞掂
我今朝用網店買野, 扣左千幾到而家都無退錢
我以前做過呢行 佢地要同客(政府)交代個接聽率 所以冇得唔聽架
純粹真係人人都打上去屌佢老母一獲 屌到佢爆哂線咁解
叫左你用alipay= =
信連登仔死快D
有冇人綁卡落google pay收唔到驗證碼
見佢第一次慢咗,我就試多次,喺兩分鐘內send咗過嚟!
不過有咩用丫咪又係買唔到
Foodpanda apple pay得呀
今日便利店tng成功用到 via apple wallet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞