tap and go 交易失敗/退款失敗/死app/負錢/轉唔到錢/熱線無人聽/被鎖/加唔到卡苦主集中討論區(1)

650 回覆
31 Like 3 Dislike
hktv又買唔到
m記又買唔到
都唔知用黎都乜春
我部電話無NPC
我想知百佳/惠康實體店支唔支援QR code?
係咪set咗nfc預設samsung pay?
無NFC!

佢個QR code付款可用於pccw收單嘅機,並開通有關功能先收到錢,另外就係接收FPS付款嗰啲,但呢兩種方式收錢嘅商戶唔多

一係開雲閃付,將MasterCard $1000轉埋落銀聯,咁就可以去你講嘅兩間超市,利用雲閃付付款,雖然雲閃付都係唔多地方用到,但唔少大型連鎖店都可以用
仲未成功用到
要揀返消費券專用嗰張卡加落A/G pay度喎
加晒落Apple pay同Google pay了,出街都係俾唔到錢
就算網上信用卡俾錢手入資料都話交易被拒
爬過文話要開"網上付款"﹐一直都有開關閉再開番都係唔得
銀包內卡面係彩色唔係黑白?消費券頁面撳卡資料,裡面撳卡面,再入密碼顯示嗰個卡號碼喎,另外姓名寫tap & go 定自己名?
又橙又紫又粉 發老姣嗰個吖嘛,冇錯呀

你話網上買野入咩名?我係入自己名
thx ching 我終於用到paywave啦
邊個天才諗要set googlepay做default先會交易到
fix左未
如果用轉數快過錢落去,會過左落 master card,要人手由 master card 轉賬落銀聯

想問問有無得直接轉數快落銀聯呢,thx
你呢個真濕濟,可能聯絡tap N go cs 睇吓戶口有無問題了
前排book咗酒店同男朋友慶祝生日
睇完呢個post好驚聽日check in果陣tap and go比唔到錢
屌你老味個app廢到
無啦啦鎖鳩左我張卡
次次都唔比到錢
網上拎重設又話資料錯
打電話去成個鐘都無人聽
咁撚樣鎖左d錢都得

btw 可以點做
打左22分鐘終於有人聽
但我都走撚埋番屋企
唔撚洗買野啦
屌 泊車錢都蝕撚左
激撚死
岩岩我都比人鎖咗 用都冇用過 入邊仲有錢
如果遲啲有多三千蚊,但係想買嘅嘢over budget 左,係咪要自己再入錢落去tap and go
仲有十日就第二期,TAP & GO 呢個垃圾app應該又一次黎料
我覺得加上呢排仲要有iOS15正式發佈可以下載

災情會更嚴重

間垃圾公司apps肯定未兼容到15
Apps已經更新咗
1號先見真章

估計
收唔到3000 70%
銀聯比唔到錢80%
重複扣錢/交易失敗85%
master比唔到錢 90%
死ser完全入唔倒 95%
入到但要飲咖啡99%

正常唔死/客服30分鐘內聽電話
0.0000000000001%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞