科學點解釋有陰陽眼嘅人?

374 回覆
18 Like 269 Dislike
關個腦前葉事
唔一定係呃你
只係佢以為自己真係睇到啲其他人睇唔到嘅嘢
識人試過 佢話坐緊監個陣見到啲野 佢同返同倉既人講
同倉既人話:你終於見到佢啦 大家形容返特徵一樣

證明唔到係咪真 但我覺得有都唔出奇
呢個work喎
我真正確定見過都有7次
2次喺旅行相同埋朋友行山影嘅相見到
2次喺玻璃
3次喺牆/天花板

見到其實有唔同形態
唔同樣
而且有d係會慢慢消失

我唔算成日見到,但係間唔中會feel到
我覺得係現今科學難去解釋,因為人人見到嘅形態會唔同,可能關感應能力事
因為見過所以我好難信呢個世界冇呢樣野,只會覺得人類未研究到佢地係乜,見到只好安慰自己佢地係喺平行時空
聽講成個地球有4%嘅人係多色覺人士
即係可以睇到正常人睇唔到既色彩
陰陽眼嗰啲可能都係同樣道理 睇到啲其他人睇唔到嘅嘢 結果就以為自己見鬼
之前唔個睇乜鳩
話有生物係睇到紫/紅外線嘅射線
唔知有無記錯
現今人類科學本身都唔完善, 唔存在咩證唔證明到
仔細諗下,其實呢個實驗係好難做同埋無實際意義
因為做完呢個實驗你都無辦法排除有人係有陰陽眼
做呢個實驗你只係可以出到個結論就係“係所有聲稱自己見到鬼既人對鬼既description都不一致”,但description不一致並唔能夠證明無陰陽眼。
因為有一個可能性係有人真係有陰陽眼,但其他人參與者並無陰陽眼或者並唔係真係陰陽眼,所以都會導致對鬼既description不一致
個實驗本身係有漏洞唔可以證明無陰陽眼
思覺失調
其實唔簡單
因為得佢地講
你搵個師傅黎都證明唔到比你睇啦
驗下腦安全啲
呢個「我都見,同你一樣」咪打龍通囉。
係兩個人唔准溝通,同時寫低鬼的特徵先算pass
點解要以為
我見過靈異現象
屋企死物喺我面前自己郁
亦都瞓覺醒左嗰陣畀嗰啲嘢摸過
有啲人死都要話係思覺失調
因為唔相信世界有佢哋未見過未經歷過嘅事
有自卑感重的人,會用陰陽眼來證明自己特別。
牛頓係棺材出返黎
本有有無鬼科學已經解釋唔到
仲要用科學解釋點解一個人見到鬼? on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞