IT infra / support / devops 討論 (2)

1001 回覆
11 Like 17 Dislike
其實啲cert值唔值得投資去考
做邊範?知唔知考左咩cert
細電基本上好多公司都肯當係IT related degree
所以一定有公司請 白紙教起
有冇ccna只係bonus
反而讀u期間 報多啲coding course 打好個底 重要啲
他日一定用得著
programming既話 比較少人考
infra既話 基本上 非常值得考你個範hot既cert
咁我目標就係揾細公司?開價係咪都要低啲先有人要
竟然 當年我啲ee fd入哂pccw做跳板 雖然pccw唔代表啲咩 我仲以為大部分都係咁
邊做邊part time master 真係少啲決心都捱唔到

4. 入左行仲會有人challenge? 我以為呢個情況只會出現係non it入行 如果有 咁行外人入行 直接讀埋master先入啦
我都明
呢排我都有諗緊抽返啲時間考下cert
infra狗先知infra狗既苦
邊做邊考cert/ master
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞