IT infra / support / devops 討論 (2)

1001 回覆
11 Like 17 Dislike
緊係考埋啦。 join下 ms virtual event,就有free exam。張野仲要perm
係咁架啦。

以boosting為例,好耐以前興Adaboost。後來XGboost比較好,就興XGboost。依加 LightGBM最好,就全部用哂LightGBM

Kaggle啲比賽 黎黎去去 都係圖像、feature selection,自由空間都唔大,你期望有啲咩新變化
Yes。有啲入面會寫明 你join左之後,可以有該cert既free exam
都唔係既。 有啲比賽,例如:NASA、Driven Data 有好創意既數據比賽。

我之前join 2021 NASA EO Dashboard “Impact of COVID-19”(我join economic)。NASA要我 寫一個code,運用衛星圖像,去預測人口流動,從而推出唔同經濟措施
免費野 仲咁多要求

我都想直接az303,az304
Btw 係。你join左依個,只係for Az900
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞