C AllStar - 集合吧演唱會2021 (6) 演唱會後討論區

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
皇上唱國語真係好好聽
雖然啲歌詞

咁黃明志首歌本身都玩緊擦邊球
我知呀

都唔刷邊啦其實 好直接

但真係唱得好好聽
仲有 留下來的人 1M 了
恭喜恭喜
終於。。。
下一首!沒明日的恐懼!
《沒明日的恐懼》依家先得20幾萬views,短時間好難衝到上去
《集合吧!地球保衛隊》都係40幾萬views,如果要再搵C AllStar嘅MV去突破100萬views,未必係搵今年嘅派台MV去衝

依一刻C AllStar最接近100萬views嘅MV應該係《一刻戀上》,有95萬views,
其次係 On仔 feat.Sammi 嘅《時間之光》,有85萬views,
第三係《天梯(國語版)》,有81萬views,唔知係咪啲人想聽《天梯》,點知click咗入國語版個MV啦,
第四係tg group有提過嘅《此刻無價》,有73萬views
第五係《80後時代曲》,有70萬views
係睇大家想點衝啦

BTW,有啲估唔到《再不再見》有超過200萬views,係四子第三高view數嘅MV,我仲以為啲街外客會鍾意《此刻無價》多啲添
可能時日如飛沖200萬會快d
cry#dog[/member][/member]
曾經的街客表示可能因為再不再見失戀用得會加分d
其實宜家都係random咁keep住loop幾首新歌

沒明日的恐懼太心酸喇
唔可以單曲循環 會越聽越心痛
再不再見 比想像中受街客歡迎
可以當作情歌類 有啲市場嘅係
我自己playlist係生於斯,接留下來的人,再接沒明日的恐懼,結果次次係街聽到,個腦就會down咗機,好似抽離咗
你啱,幫《時日如飛》突破200萬views易好多

啲人成日話廣東歌淨係得情歌好悶,到頭來咪又係偏向鍾意聽有愛情元素嘅廣東歌
我都係鍾意沒明日的恐懼多d
鍾意份詞present得subtle d同埋artistic d
同埋份曲愈聽愈正,個種對話式疊唱其實幾特別

因為 明明係聽慣
呢首真係好警世
沒明日的恐懼 一出個陣 我係三首最鍾意呢首
但睇完演唱會 留下來的人 又爬返頭了

佢哋live真係好聽過cd唔係講笑
可惜沒明日的恐懼無一個完整同well prepared嘅現場
問題係連d榜都絕跡咁
好難多d人聽
就難請上去唱live version。。。
港台 唔俾上
新城 第二位落榜
903 好似下周會 落榜
tvb 應該都似係唔俾上
viu 條隊好長

遺珠

係咪大沈重喇首歌?
如果為成績 快啲派下首可能係啱既策略
但首歌真係值得更多
903呢個星期好似播多咗?雖然都係夜晚節目先會聽到
新城...唉...都冇咩歌可以播,咁都唔冠係咩事
viu就...見唔到家鄉...上星期仲聖馬力諾緊
其餘個d真係no comment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞