C AllStar - 集合吧演唱會2021 (6) 演唱會後討論區

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
實驚啦 想睇making,唔知到時dvd會唔會有呢
仲想睇佢哋學跳舞
睇嚟要整個願望list
1. 開part 2
2. 2個月出 concert cd+dvd+blu ray
3. making of 要有第一次踩台片、學跳舞片
making of 想要埋佢地solo medley炒車片或者自己加戲片
睇error 4個ig 都冇點多謝返C AllStar,淨係講自己嘢多,合照都冇張,齋睇相以為佢哋自己開Show
上星期今日入場睇
第一次睇香港歌手演唱會
原來真係咁有Feel
最難忘最感動係第二部分
由17年約定 連接到2021
生於斯 > 新預言書 > 當地球沒有花 > 地球來的人 > 迴光物語 > 留下來的人
跟住得返班小朋友

中學嗰陣佢地入過我地Sing Con做嘉賓
開始鍾意佢地
多謝CAS一直守護廣東歌
其實過左成一個星期仲係追擊批鬥
佢地唔係完全冇多謝過C AllStar
作為C AllFans我始終覺得C AllStar邀請得佢地 我地就尊重佢地決定 再討論落去追究Error無意思
不如一齊CLS C Allstar仲好啦

算啦
過咗去就算

何況四子個演唱會有咁多值得我哋去翻睇欣賞J嘅編排同演出
何必執著果個小小嘅嘉賓位?
尤其係接重生同小朋友跳舞
真心開心同正面
想知《日與夜》、《沒明日的恐懼》演唱會版是如何練成的
如果有歌係rehearsal有練,但係演唱會無唱嘅,可唔可以擺埋落making of 到?

我知呢到有人mon嘅
第一場
佢哋降落嚟唱咗幾句我已經喊咗

再不再見 等咗四年終於再見 亦無諗過再見之時會係咁
佢哋驚㗎
我記得有報道講過
靈魂進化降落嚟個下有種終於返嚟喇嘅感覺
點知生於斯一起前奏個心就un住un住
ig都有講,好似係族長話腳軟
小朋友個到真係忍唔住 明明跳舞好型但聽到個句「啲大人走晒」又忍唔住喊
題外話 點解大家嘅母校咁有taste識請佢哋嚟 係學生會決定定學校自肥
真係起晒雞皮 勁好聽,好想全香港人都聽到佢哋把聲
靈魂進化 同 此刻無價 係作為CAF為燒烤叉而喊
生於斯 留下來的人 同重生 係作為香港人為呢個地方而喊

好複雜嘅情感
中學嘅話應該就算係學生會propose都要等學校批

宜家啲中學就算仲會搞歌唱比賽都唔會搵歌手做嘉賓了
更何況遲啲可能會連歌唱比賽都唔搞
琴日ifc repo咗25號日與夜嘅fan cam
https://www.instagram.com/p/CR-o-FzJoMv/?utm_medium=copy_link

好想睇完整版
認同呀,
由其是小朋友有提過:「啲人走曬啦wor,咁我哋點算呀?」,之後啲人出翻曬嚟跳舞、唱《集合吧!地球保衛隊》,
係做翻《集合吧!地球保衛隊》呢首歌個message,「暫時離隊嘅人終於歸位」,然後大家翻嚟一齊撐

唔知佢地會出演唱會CD + DVD
定係出多幾首派台出Ep先呢
今年目標唔係出ep,係大碟呀~

買唔到黑膠
我覺得佢哋有機會派多一首
同埋我想佢哋出Concept Album,好似《生於斯》咁
就算無10首,可唔可以有8首歌
因為今次個意念好好,想隻碟可以有多啲歌,令個故仔完整哦啲豐滿啲,唔好浪費咗個題材
演唱會碟同今年大碟兩樣野嚟
mon po on仔 唔好走數呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞