C AllStar - 集合吧演唱會2021 (6) 演唱會後討論區

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
笑死 拍低哂啦
https://www.instagram.com/p/CSPVKD6JaoT/?utm_medium=copy_link
梁教授百密一疏
都話CAF十項全能
咩都逃唔過CAF嘅金睛火眼&神手速
幫佢記錄呢個千鈞一髮嘅驚險moment
好好笑 估唔到J爺都有老貓燒鬚嘅一日
應該要擺埋入碟
釗峰段千字文好正 完全feel到哂件事
佢寫得好緊湊&好有畫面感,淨係睇字已經feel到佢哋當時有幾咁緊張
"最後我 石破天驚 來全力粉碎" 笑到我
隔住個mon都feel到最淡定嘅jase當時有幾慌
dvd本書仔可唔可以加幾頁講吓呢啲演唱會佚事
推返千字文原片上嚟
頭十幾秒我replay咗好多次
另外 我見到唱片商會個榜
原來兩隻黑膠都上咗榜 應該係分俾唱片鋪賣果個數嚟 計re-entry

睇返原來當時Cantopossibility只係上咗兩週(2013年)
生於斯只係上咗三週(2015年)
對比宜家其他歌手啲限量發行都上到起碼幾week
究竟呢幾年唱片業又再蕭條咗幾多
可能呢幾年streaming app再更加普及
想真金白銀買歌嘅人,可能因為土地問題,轉咗喺app買歌多過買實體碟
依家買實體碟嘅,多數應該都係為儲碟而買

不過,擁有實體碟嗰份重量同質感,點都唔係streaming app可以比擬到
同埋宜家嘅碟好多都係出俾fans儲,街客好多都係買主打個幾首就算,真正儲碟嘅人少之又少
same thought
實體碟真係取代唔到
噚日又儲返To Begin From the End同時日如飛
我都未必真係會成日播嚟聽
我驚整花隻碟同整舊個cover
不過拎係手上個感覺真係唔同d
加上其實香港d碟已經算平
儲返做個回憶都抵返哂
其實我都淨係會買鍾意果幾個歌手嘅碟
其他啱聽都係streaming聽算

暫時都仲有位

仲有想問the begin from the end係咪得返cd warehouse有
想買返
上個禮拜喺cd warehouse買咗, 有會員應該會平啲
如果全新好似有d細舖都有
之前係tg有見過
但係我費是逐間搵
所以順便先一次過係cd warehouse買
我幾日前買149
其實已經貴咗之前好似129
我仲買咗collection同新預言書,呢兩隻就149 早知個日掃晒佢,唔應該怕尷尬所以揀嚟買
梗係唔使怕尷尬啦
cd舖而家其實都唔多人行
我多數見到啱就買咗先
有時佢d貨量好奇怪
今日有
過幾多星期又冇哂
又唔知仲返唔返貨
我show前去睇過係129定119
早知果時買咗佢
我都有睇到
諗住呢隻應該唔會炒起嘅
點知全線加價
一完show個幾日仲要斷咗貨
過咗一排先返貨
都真
Make it happen 係咪唔會有? 錯過左17年嗰次翻印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞