C AllStar - 集合吧演唱會2021 (6) 演唱會後討論區

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
忽然發現 CF 以前情緒好似拿捏得好 D,輕重分明
而家技巧好好多,但反而下下重手,聽得多個人有少少被 chur 乾咁
而家好多時灑狗血式唱法
https://youtu.be/ozwDha4NW6c
可以狂J佢哋嘅《當這地沒有花》、《地球來的人》、《迴光物語》、《安眠詩》
I LOVE KKBOX年頭由spotify轉會去kkbox kkbox真係正好多
琴日講完話覺得自己咁遲先鍾意C AllStar好後悔 啱啱聽到原來j爺今日係tg gp講過支持你想支持嘅人唔好怕遲 好感動啊啊啊啊

C AllStar世一啊啊啊啊
頂!!!!!全日都出左街!!!!依家先知爺有上水!!!!!哭了!!!!!
我都係啱啱返到屋企先見到 好耐無見j爺上水啦
聽緊段voice message
https://youtu.be/zslOaCmWBOs

cf黑歷史 不過我覺得好撚好聽
呢個CF 好嫩口
講起冷門
我好鍾意C AllLive version 時間囊 有冇同好?
第一次聽呀好好聽 皇上個段唱得好正
但可能我未訓醒 國語我真係聽唔明佢地唱緊咩
括弧裏面嘅歌詞應該就係皇上唱嘅

天梯(國語版)

作詞:小廣 @ groovision
作曲:賴映彤 @ groovision
編曲:Adrian Chan @ Sense
監製:簡 @ groovision

生命 多麼簡單
再辛苦也不過是攀上一座山
我瘦弱的肩膀 一樣可以為你變堅強

轉了多少彎 不要去算
我在你的身邊你儘管向前看
踏著橋上木板 一步一步能走到對岸

背著你 爬不完的天梯都在我腳底
困難算什麽東西
只要你 明白這一切都來之不易
我有何關係 我愿背你難得我可以

有多累 我都永遠不氣餒
多一歲 我就陪你走一歲
談不上有為 也總有一雙腿
能背你到天上我不疲憊
你能飛 我為你感動流淚 世界 多美
最後證明我做得對
有什麽值得後悔

滿身 都是泥土
你弄髒的笑容也是一種滿足
簡陋的每道墻 圍住幸福 神奇的國度

我也曾無助 卻不痛苦
每個腳印都值得用一生記住
踏平今天的土 能夠開墾你明天的路

背著你 沒有一道天梯我不能上去
放下全世界也不太可惜
看著你 明白我為何有這份力氣
跨過了天地 也要為你才是了不起

有多累 我都永遠不氣餒 (有多累)
多一歲 我就陪你走一歲 (多一歲 陪你走一歲)
談不上有為 也總有一雙腿 (也總有一雙腿)
能背你到天上我不疲憊
你能飛 我為你感動流淚 世界 多美 (我為你感動流淚 多美)
最後證明我做得對
有什麽值得後悔

不停留 天高地厚連在我的雙手
不回頭 毫無保留有愛我就足夠

我都永遠不氣餒 (有多累 我都永遠不氣餒)
陪你到千秋萬歲 (我可以 陪你到千秋萬歲)
風在吹 風箏在飛 (我是風在吹 你是風箏在飛)
到天上就夠安慰 (能背你到天上就夠安慰)
我為你感動流淚 世界 多美 (你能飛 我為你感動流淚 世界 多美)
最後證明我做得對
有什麽值得後悔

有多累 我都永遠不氣餒
多一歲 我就陪你走一歲

拎去J乜都得
啱啱又喺youtube煲返演唱會好正
再聽返2014年演唱會唱時日如飛個感覺好唔同
同埋king個look好好j呀

https://youtu.be/XHZL-k5geTk
年頭先整
King打手表示
佢個個look都好好J
連peter仔都有peter仔嘅可愛
天梯國語版MV
https://youtu.be/MI9qgnIMAn0

會清楚啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞