最近睇緊邊套韓劇? (28)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
呢排只係追機醫 頂樓同惡魔法官
哲仁皇后笑撚死我睇到十三集都仲係好好笑
有冇人想睇接檔頂樓3嘅 One The Woman?
你是我的春天
復合後變咗笑片
無爬po一段日子,最近有冇人有睇過吓或追緊Blue Birthday 我搵到嘅字幕譯佢做致鬱生日,先想知道睇過嘅巴絲對呢套劇嘅評價

我追韓劇最緊on檔嘅追開一星期一集嘅劇多同埋時長集數都短嘅網絡韓劇
我有
因為Heize翻唱On Rainy Days而睇
我覺得唔錯,雖然都係玩穿越回到過去然後越做越錯引發蝴蝶效應既劇但勝在時間短,Yeri演技比我想像中好
不過唔知點解去到第6集就冇中字,7同8我都係搵eng sub睇
我睇嘅版本(唔想講太多源出處) 有齊多國語言版srt檔

正題,我係好奇有Yeri做女一先去追吓,套劇越穿部份講及觸發同規限,就算有交代蝴蝶效應返到2021啲角色上就有變化,但女主作工同工作嘅同事好似無變化過 呢點就麻麻

套劇講到中段女一個心仲好似想返去十年前搵到個殺人兇手,但男一又好似知道晒內情勸女一唔好再返去

男一係2021嗰劇份暫時唔夠十年前多,其實達成女一當初嘅心願 順理應該又見得到好甜嘅內容,但暫時未夠多… 唔好同我講係一套穿越尋兇記
睇緊頭果4套+機醫+1的悲劇
除非有份演嘅藝人被吸引,唔係呢啲攝檔期嘅劇真係好少睇,之前睇過十匙一飯,根本係啲編劇基本功。即係新編劇試練劇集
警察課程出乎意外幾好睇喎
秀晶同振永都演得唔錯
仲要都係靚仔靚女
直到瘋狂睇到9
韓國人拍啲返工劇又幾好睇
幾好睇 好有朴敘俊姜河那套青年警察feel
又見返文森佐d人 客串都仲要媽媽咪呀

崔教授都好正 同睇roommate個時一樣樣
秀晶
佢之前套酸酸甜甜愛上你都正
one the woman 預告

https://youtu.be/DJbLDUJGyW0
呢套有d眼高手低
呢套個女主做到好淫
第一次睇佢
開頭幾好睇,中間節奏慢左
到而家就嚟大結局就好多反轉
其實我都係想睇池城啫
男二個角色完全係可有可無
做痴線壞女人做得幾好
《One the Woman》(朝鮮語:원더우먼),為韓國SBS於2021年9月17日播出的金土連續劇,由《姐姐風采依舊》、《Good Casting》的導演崔英勳與新人編劇金允合作打造。 此劇講述一位助長歪風的女檢察官失去記憶,和長相相似的財閥家兒媳婦糊里糊塗相遇改變了不良人生,並且橫衝直撞尋找記憶的故事。

好似幾有趣
可以睇埋Man to Man
一開始已經話佢係吳卓羲
要黎吹奏佢係正義好男人既劇情悶撚到仆街, 飛住黎睇
有一場佢約條女出黎食飯跟住喊要條女攬住, 笑撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞