歐鎧淳我正式屌你老母呀

709 回覆
3196 Like 83 Dislike
認同
多謝樓主提醒
有時好矛盾 支持香港運動員好想佢地攞到牌 但係另一方面佢地攞到牌嘅時候又會俾貝狗霍狗呢班人將運動員嘅努力成果當自己政績
理性討論

當年
五十米蛙泳排名
第一 杜敬謙 (沒有報名該項目)
第二 吳欣鍵 (報名50米蛙泳)
第三 黃俊仁 (報名50米蛙泳)

一百米蛙泳排名
第一 杜敬謙 (沒有報名該項目)
第二 郭家輝 (報名100蛙泳)
第三 楊顯皓 (報名100、200米蛙泳)
第四 莫啟廸 (報名200米背泳,100、200米蛙泳,400米四式)
第五 吳欣鍵 (同上、報名50米蛙泳)

以上名字全部都有得去亞運,得郭家輝無得去,其實明顯是郭家輝自身有問題。出大型比賽一定要過奧委會,泳總有報所有名上去奧委會,只有郭被奧委會拒諸門外。吳有家屬關係的是泳總而不是奧委會,決定不讓郭出賽的是奧委會,難以混為一談。

其實成件事吳以50米蛙去亞運,郭以100米蛙過唔到奧委會無得去亞運,兩件事跟本分開來計算。以上名單所有泳手都有其他項目資格比賽,教練當時只要將100蛙位置懸空,吳不游100蛙,尊心游50蛙就可以化解咗個問題。
出現了
算啦,再深入,就會挖返d好難睇嘅嘢出嚟,連登仔明就明,唔明就算。

挖晒出嚟我怕佢游水以外嘅前途都無埋
前提係要好似C朗係世界級咁叻,喺香港比賽游個蛙式快一秒半秒唔好用C朗呢d例子去比
咁郭點解過唔到奧委會?有咩自身問題?
明明成績好過人游得快過人,但俾人靠關係踢出局,係咪要調返轉頭恭喜對家
雖然香港體壇都係咁 但唔代表係啱
咁你諗下有錢人考IB又可以跳過一大班DSE既考生,
職場上搵到工既有幾多唔係靠關係?
Even外國名牌大校都有部分係老豆老母捐錢入去既
根本努力同成功係好難成正比,就算唱歌都係啦,靚仔靚女大把人幫佢地填詞唱歌,班人會寧願睇mirror呢d慢慢成長由五音不全變到‘星’,都唔會想睇d路人樣但本身唱歌好跳舞勁既人。

你所講既不公其實咩地方都發生緊,亦都好難改變,我自問冇咁既本事去改變呢d野,只可以隨波俗流,其實變相係有少少為虎作倀
黑箱
奥運期間每日都入嚟推一下
有風駛盡𢃇真係直線抽擊,好爽
其實香港運動由學界嗰啲都小圈子開
根本無解釋到點解唔俾佢入

有證據就拎出嚟囉,駛乜係度含沙射影
Block柒你條冇撚人性嘅冚家剷,中共法西斯嘅同路人
香港嘅體育界一定要大整頓
同支共有關嘅嘢都係腐敗㗎啦
個自身問題咪係投錯胎老豆唔係泳總要位囉
你小學畢業先啦,教人做人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞