歐鎧淳我正式屌你老母呀

709 回覆
3196 Like 83 Dislike
早前有報道指,港百米蛙泳最快運動員、22歲的郭家輝,獲奧委會否決港隊資格,改由初選資格不符的泳總委員吳旭光兒子吳欣鍵出戰亞運100米蛙泳,惹起爭議。亞運游泳代表隊昨(26日)以「強烈譴責某本港媒體失實報導」為題撰聯署聲明,成員包括歐鎧淳、陳健樂和施幸余等,並在個人fb或專頁刊登,當中更提到「我們都一致認為該報道斷章取義,未能反映事實之全部」。

https://topick.hket.com/article/2147262/%E3%80%90%E4%BA%9E%E9%81%8B2018%E3%80%91%E6%AD%90%E9%8E%A7%E6%B7%B3%E8%81%AF%E7%BD%B2%E8%81%B2%E6%98%8E%E6%92%90%E6%B3%B3%E7%B8%BD%E6%83%B9%E7%88%AD%E8%AD%B0%E3%80%80%E7%B6%B2%E6%B0%91%EF%BC%9A%E5%88%A5%E5%80%9F%E3%80%8C%E9%81%8B%E5%8B%95%E5%93%A1%E5%85%89%E7%92%B0%E3%80%8D%E7%82%BA%E6%B3%B3%E7%B8%BD%E9%96%8B%E8%84%AB
而家就好似係屌緊支持歐超聯嘅球員
但係就唔屌佩狗
所謂泳隊個個都係有外國國籍,完全抵觸國安法
原來係呢單 賤到
呢條好活躍 但好似好多人未block
條友五毛藍屍嚟 關cctoy咩事
前日喺黃絲屋企門口發覺有床蚤,唔小心踢左入佢屋企
https://lih.kg/2407975
埋沒良知 打壓香港運動員 食屎啦歐鎧淳
呢d單純計速度既個人比賽
仲講乜心理質素,游得快過你人就係最好既質素
我未聽過有人話保特跑得快因為心理質素好
係又點 咁2 3 4名都唔夠第5名勁?
即係佢都係仆街嚟?
lm
有邊個唔係為利益?
咁撚賤
第一嗰個同出千入去嗰個而家游泳前途係點
所以事實嘅全部係點?
泳總版本
港協暨奧委會及香港業餘游泳總會曾於2018年8月23日都發表聲明回應。泳總解釋在亞運會的運動員選拔上,該會只是負責定下初選對泳員的要求,當年報道提及郭家輝(100米蛙泳)、楊顯皓(100米蛙泳及200米蛙泳)、莫啟廸(200米背泳、200米蛙泳及400米個人四式)及吳欣鍵(50米蛙泳),均達到泳總初選要求,故此泳總將以上4位泳員提交予港協暨奧委會作決選。

泳總指出,由於港協暨奧委會沒有接納郭家輝及楊顯皓100米蛙泳的提名,「為免浪費每個項目可有2名泳員參賽之名額的前提下」,本擬安排楊顯皓及莫啟廸同時出戰100米蛙泳,但因100米蛙泳及400米個人四式賽事在同日進行,考慮到莫啟廸須出戰400米個人四式,故此最後安排吳欣鍵補上。當年亞運游泳比賽完結後,港隊成員各自在facebook發表一式一樣的聲明,反駁傳媒報道。

到最後都解釋唔到點解郭家輝同楊顯皓100米蛙提名唔接納
如果接納左 根本就唔會有紅字既concern出現
所以簡單來講,蛙王冇得出賽嘅原因係「由於港協暨奧委會沒有接納郭家輝及楊顯皓100米蛙泳的提名」
所以成日都聽到有人自費去參加奧運
所以我先用情意結呢個字
因為講到尾佢都想代表香港 咁始終係香港大架嘛
不過泳總班仆街就用黎做認屎認屁
橫撚過初號機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞