林俊傑食女之王?

514 回覆
1384 Like 28 Dislike
#177 https://lih.kg/gNKDiT
果隻分化5毛狗嚟 BLOCK9佢就得
睇條片唔似係喎 完全係俾人夾上台
用縮寫點摧毀語言,又唔係唔比你用,個個地方都有自己嘅縮寫或者特別用法,個個都自己摧毀自己?
個個地方既語言都有自己嘅特別用法 係冇錯 例如"飛的" 呢啲淨係香港人先明既term

旺中葵廣呢啲都冇錯
而家講嘅係引入中國專用縮寫

其實香港引入外來用語都唔係問題,i am,very thanks them 都唔係大問題,因為香港人本身就係中英夾雜

而家問題係引入嘅係對一種我地步步進逼嘅語言,你明唔明?

其實巴打係咪唔認同今時今日嘅廣東話係有一步一步俾普通話呑食嘅危機?如果係嘅話其實冇咩可以再討論落去
你係咪人格分裂,頭先又話唔關中國事,宜家又話係中國語
你可能撈亂左我同上面位巴打
唔緊要,你介意答我最尾個問題嗎?
乜撚都話五毛
而家就係唔只個位巴打,仲有我都認同「閨蜜」呢個字唔係香港人用開
我提出咗你可以唔認同,繼續閨蜜㗎
個位巴打都係善意提醒啫

係諗,唔係惗(呢個係指愛/相憶
真,但一講就會比人屌到仆街
贏到李宗瑞?
有冇可能
上得支那啲節目多
改歌改親都一模一樣咩歌都好去到最後一段副歌就一吓停頓位
然後大爆發上高音

次次同一條公式就過到骨仲使乜創作
同埋佢食還食都冇做勁仆街/犯法野
最緊要就腳
使乜公廁自己休息室/化妝間咪得
當年Queen嘅主音Freddie 都比人話每次出show前都要搵女/仔屌吓出吓火先上台㗎啦
食到有左
食到條女自殺
食到俾樂團人打
你摷返台灣10年前啲舊聞就搵到架啦
仲有多次同台灣大奶𡃁模揸跑車出遊
同女女睇戲叫女女潑記者水
等等之類
唔強迫唔代表啲女唔會反咬你一口喎。啲女比人食到厭拋棄之後會報仇爆大獲,佢咁都冇事真係好嘢。
佢應該蝗定唔知藍個諗字好似出賣左佢 又開口埋口中國人咁好聽 又迴避問題
我都好唔鐘意佢支那show係咪都9爆show quali 冇感情
但佢演唱會又會溫柔返唔亂爆高音好有感情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞