[ONCE]TWICE討論區(39) SIGNAL一位粗卡!!!

1001 回覆
47 Like 27 Dislike

肥企鵝
https://youtu.be/aZlPD7JeqdE

全盛時期佢可以暖成點

肩膀流氓孫彩瑛

目測大隻過我

好運動員feel

Girl crush 彩瑛

想比佢的起黎打
https://youtu.be/OmrcXc3Zd7U
學壞曬

佢冇學壞

Momo不嬲都咸濕

I am here

I am here

睇到roared笑左

I am here

睇到roared笑左

公開招親的話條隊可以由首爾排到返香港

Roar
好符合定b嘅行為同形象
其實OPPA係問點解我無女
5月30日,女團TWICE做客SBS POWER FM廣播節目《崔花貞的POWER TIME》,談及新曲《Signal》相關話題。

節目中,成員們談及了對新曲《Signal》的第一印象。Sana說道:「這首歌是朴軫永代表首次為我們做的歌曲。第一次聽的時候,真的感到很新鮮,是先前完全沒有聽過的感覺,覺得非常好。」但其他成員並不完全認同。對此,DJ問道:「一開始就覺得這首歌會成功的人舉手。」但卻沒有任何一個成員舉起手來。

Mina表示:「老實說,一開始我很擔心,我不確定我們能不能夠把這首歌詮釋得很好。因為這是我們第一次嘗試這樣的風格,因此我是抱著半信半疑的態度。」定延也說道:「第一次聽完之後,我也感到很懷疑。因為這是一首和我們之前的主打歌完全不一樣的風格,所以對這首歌是否會成功產生了懷疑的態度。」

此外,TWICE的新曲《Signal》於5月15日公開,目前累積了5座音樂節目的冠軍獎杯,在MelOn實時音源榜上仍持續排名第一。

知道JYP諗咩就唔係JYP啦

咁事實上以前啲歌係有條公式嘅
係好聽但啲structure好類似
今次算係打破左個框框試左啲新嘢

支持試新野

佢地一開頭聽到個感覺應該同我地差唔多

佢地仲要聽男聲版

v聽jump battle聽到 男聲超級難聽

太監咁嘅聲~
5月30日,女團TWICE做客SBS POWER FM廣播節目《崔花貞的POWER TIME》,談及新曲《Signal》相關話題。

節目中,成員們談及了對新曲《Signal》的第一印象。Sana說道:「這首歌是朴軫永代表首次為我們做的歌曲。第一次聽的時候,真的感到很新鮮,是先前完全沒有聽過的感覺,覺得非常好。」但其他成員並不完全認同。對此,DJ問道:「一開始就覺得這首歌會成功的人舉手。」但卻沒有任何一個成員舉起手來。

Mina表示:「老實說,一開始我很擔心,我不確定我們能不能夠把這首歌詮釋得很好。因為這是我們第一次嘗試這樣的風格,因此我是抱著半信半疑的態度。」定延也說道:「第一次聽完之後,我也感到很懷疑。因為這是一首和我們之前的主打歌完全不一樣的風格,所以對這首歌是否會成功產生了懷疑的態度。」

此外,TWICE的新曲《Signal》於5月15日公開,目前累積了5座音樂節目的冠軍獎杯,在MelOn實時音源榜上仍持續排名第一。

知道JYP諗咩就唔係JYP啦

咁事實上以前啲歌係有條公式嘅
係好聽但啲structure好類似
今次算係打破左個框框試左啲新嘢

支持試新野

佢地一開頭聽到個感覺應該同我地差唔多

佢地仲要聽男聲版

v聽jump battle聽到 男聲超級難聽

太監咁嘅聲~

果把聲應該係原聲tune過黎
今日係ig買左張tsb mi多定既三人小卡…
返屋企對返志mo彩個張,後面logo個色好似有少少唔同…
我係咪俾人呃左

I am here

睇到roared笑左

公開招親的話條隊可以由首爾排到返香港

Roar
好符合定b嘅行為同形象

我已經會係第一個

痴撚哂線
發覺OPPA依排衣著好有MOMO FEEL

痴撚哂線

有冇咁無聊

乜鬼野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞