歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (90) 開多次

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
佢比較喜歡人地叫佢老屎忽

btw 巴打呢度咩都歡迎,期望你可以post 多d 帶起呢個風氣
又老屈
但自此之後就冇再砌船了
土地問題
GK 唔好用單刃剪,好易崩. 你用金牌個D剪就得,反正之後你都要磨
言則會唔會用指甲鉗再用刀批好過
GK 太硬, 有D位指甲鉗好難入.
BTW David 仔 係GK 好幫手
你地講到要預左斬崩刀咁嘛
係咪即係叫人買Rcn120
神剪剪GK 要分好多段 削入去
夾硬剪 輕則 把刀彎咗對唔齊 (冇咁平
重則 斷刃
如果我冇記錯,係振光既鋪頭見過DARKADVENT
應該都係佢代理
TTC 五金剪
冇睇錯隻替身隻眼好似有燈?
多謝你 呢類冷門題材對好多人嚟講幾悶
呢度係連燈數一數二和平既討論區黎
你肯post 既一定會有人睇
700雖慳位,但我太手殘,落蝕刻片好痛苦
350雖然都多細件,但砌落舒服好多,細節又多
我都有土地問題,諗住加層板釘牆放
新手想入坑模型
但屋企有養貓 驚毒到佢 唔想玩噴漆 上網見到有人話 用高達marker筆黎噴 毒性細好多
想問下如果我先用高達marker上色 再用田宮滲線液去滲線 用x20去抹多餘既滲液果陣會唔會抹走埋本身高達marker筆上既色?
X20會毁滅世界,唔好用呀
咁如果係用高達marker去上色既前題下 係咪冇方法可以滲線 又唔會擦走高達market d色?
養猫同噴油唔衝突,除你非將隻猫放係抽氣箱度養
新手想入坑模型
但屋企有養貓 驚毒到佢 唔想玩噴漆 上網見到有人話 用高達marker筆黎噴 毒性細好多
想問下如果我先用高達marker上色 再用田宮滲線液去滲線 用x20去抹多餘既滲液果陣會唔會抹走埋本身高達marker筆上既色?
X20會毁滅世界,唔好用呀
養猫同噴油唔衝突,除非你將隻猫放係抽氣箱度養
可以試下水性油例如AV油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞