歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (90) 開多次

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
應該除左關税仲搞埋歐盟標準lab test
好少人玩呢個系列
歐洲牌子油好多都想試常見av ak ammo以外
lifecolor/mission model/vms呢啲香港冇乜見過
其實d完全未聽過,佢地有咩特點
lifecolor好撚耐之前喺康田見過一set set咁賣
ym好似都有見過
以前砌軍艦嗰段時間有特登搵過, 所以有少少記憶
多謝,始終大眾都係玩機械人
都係水油但睇落易用過av
mola mola 一班老屎忽又喺到趕客走

btw其實英國有得買油性油,係GAIA少見啲,MODO暫時都唔多見有
普通Mr. Hobby嗰啲老屎忽先用嘅油呢,其實就咁上amazon.co.uk都有得賣,啲油嘅價錢其實同喺香港買差唔多or貴幾蚊咁啦,唔洗講到好似過咗嚟英國就食咗屎咁嘅

最後都老屎忽上身,其實你如果覺得過嚟英國砌模型好撚貴又唔捨得放低砌模型,其實係咪應該諗返啲最簡單嘅問題:英國啱唔啱你呢?如果唔係一陣過到嚟又嫌呢樣貴嗰樣貴,應該唔多會鍾意英國
mission model好似係美帝嘢嚟,記得呢到有巴打有買過幾枝返嚟試
去英國梗係玩Warhammer同玩水性油
歐洲水性油真係多到諗起都興奮

西班牙vallejo,scale75,ak,greenstuff world,英國citadel,義大利Kimera

簡直係手油/miniature玩家既天堂

繼續挑戰28mm白滑女女
痴線佬咁夜都唔瞓

btw其實我而家得閒就會碌吓amazon,喺英國除咗玩miniature之外仲有唔少真實系嘅比例模型,都好引人入勝想玩

另外就算上返amiami、mandarake、1999呢啲日本網,佢哋賣模型都講緊係肯送去英國,所以除咗錢呢個問題之外,其實喺英國要維持砌模型呢個興趣係一啲問題都無

其實係全球化既環境下網購模型/顏料(水性)真係冇難度,我諗係麻煩在硝基油上唔到飛機姐
或者最多人講嘅說法:最麻煩就係香港太撚過方便

有啲咩想要,喺到搵大魔老細同三森老細就搞得掂

amiami vat 點計?
你用香港d左劈價右劈價咁比你永遠只會嫌貴
隻MG GINN 香港 199 已經貼錢賣俾你
用香港價錢比根本就錯晒
所以我都只係嗰句,嗰位巴打應該先諗清諗楚自己係咪啱過黎英國
如果香港屋企人起香港買完油幫手寄船得唔得?
爽巴你真是很好很好
點講呢
因為我一年前一開始接觸模型就已經係用硝基
Gaia同郡氏之外基本上冇試過其他油
所以對av 油嗰啲一竅不通
硝基油我見uk係有
但始終比較難同埋真係比較貴
咪想睇下有冇替代品

搵左你哋講嗰幾隻牌子啲發色好似都幾靚!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞