歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (90) 開多次

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
嚴格黎講 冇呃你
油性油你又買唔到,一係日本直接買完寄uk, 又係貴一截
你睇唔上水性油既話,除左直接素組,去買指甲油補色外真係冇得你揀。
Alclad囉
唔係呢個問題
問題係呢個世界
有用錢就解決到既問題
同用錢解決唔到既問題
我唔知佢有冇錢嘛
如果佢話有得用d油畀幾錢都得,實有路數既
如果舊rg骨架應該用咩底灰呀?
其實我search "mr color uk" 有好幾個.uk嘅site賣gsi啲油
ebay又有, 講真我又唔係好清楚到底個真正困難喺邊
就當佢啲site全部假嘅, 有一支gsi油落入咗不列顛會有mi6破門入屋都好
咁咪入鄉隨俗join當地啲紅茶模型佬community睇下人哋點玩囉
返嚟喱到求救
洗唔洗咁搶口
唔係呢個問題
問題係呢個世界
有用錢就解決到既問題
同用錢解決唔到既問題
我唔知佢有冇錢嘛
如果佢話有得用d油畀幾錢都得,實有路數既
其實我search "mr color uk" 有好幾個 .uk嘅site賣gsi啲油
ebay又有, 講真我又唔係好清楚到底個真正困難喺邊
就當佢啲site全部假嘅, 有一支gsi油落入咗不列顛會有mi6破門入屋都好
咁咪入鄉隨俗join當地啲紅茶模型佬community睇下人哋點玩囉
返嚟喱到求救

屌做乜撚
agger
與其擔心油呢樣咁多替代品嘅嘢,不如諗吓過到去點買模型
定其實施巴已經預備好用十四算買模型
未試過答你唔到
https://mghkshop.com/products/mr-hobby-mr-cement-s-%E8%86%A0%E6%B0%B4

呢隻郡士藍蓋膠水做唔做到無縫架??
如果想搵流縫款重有咩選擇??
P-01買到當贏
最易上手應該係綠蓋果支,唔係速乾果支

不過我已經改左用膠水畢地+催化劑,慳返好多時間
用咗幾次咋喎
咁我又唔係睇唔上純粹未用過想問下嘛
係咪真係好用
同埋想問呢
我本身成日用刷金邊嗰啲方法
用左水性點算
唉我都搵到但加埋運費嗰啲
幾枝thinner都成7 8百蚊港紙
想搵下有冇替代品姐
如果買呢枝我會買 SP版果枝快乾慳時間
師兄噴得好靚,玩咗好耐
純好奇,英國唔比模型硝基油入口/使用架咩🤔
多謝,其實我都係啱啱開始有研究
即係唔係冇得買啦
你諗清楚喎
7,8舊水港紙就肉赤, 你唔買gsi, 買其他水性油都要運費嗰啲架喎
我以前買幾餐餸唔好太劣, 係人食嘅都就嚟5,60歐羅
顏料係奢侈品唔係必須品喎
你唔想俾運費就只有去到之後搵下有冇hobby shop或者畫廊嗰啲
你搞清楚自己想問啲乜先啦
定還是純粹唔捨得想叫下春
呢度d新手都是痴撚線的
好明顯就唔係啦
你喺英國生活, 你想做英國人, 你點解唔買英國貨
英國冇顏料你用咩

關稅set咁貴有原因架嘛
俾你班撚樣黃種人過嚟頂爛市仲得了嘅
百鳩幾年前俾腸仔佬頂唔夠啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞