【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (58) 田一雄只想找一個僕不是牧

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
12個好難行落去.....
Francesca識做過Viutv
我覺得Anson Lo仲要演得唔放 睇都尷尬到痴線

利申:BL迷
Same
好甜好甜
diutv不嬲都唔識食住上
男排女將hit又唔識出goods
error自肥紅又唔識打蛇隨棍上幫error推團歌
樣樣搞到半桶水蝕哂道氣
識做咗㗎啦
起碼識喺播大叔嘅時候 等AL可以順手出首Ending
再食住調教個勢推暑假串燒八首歌
玩團同玩cp又冇衝突 同時進行唔得咩
不過對diutv唔可以有期望 有期望就會有失望
之前睇過最尷尬嘅男友視角係吉澤亮
因為佢自己都尷尬到面紅
所以我覺得AL個男友視角已經叫正常
如果我真心鐘意一個人
我唔會講 你走咗就冇得返轉頭 咁樣情感勒索人
曾經有追過D日本男子組合,講下以前幾個人D作品可以,講咩member love,幾個人先為一體真係難聽過粗口。
講完。
睇第六集結尾真係震撼到即刻上twitter睇下d人點講
有人分析編劇可能唔想連續劇同sp版結局一樣
所以應該會同部長一齊
嘩屌嗰個禮拜搞到我茶飯不思
真係預備寄刀片
出ed歌係劇組要求
diutv真係冇咁醒
香港依方面好落後
演唱會周邊出得叻咗
但劇就完全落後
出定情官方手繩都勁賣啦
我記得好似有喎……唔通我撈亂晒
港版冇腳咚呀
你睇多次
調教應該係專登疊住一個禮拜大叔
託賴仲有教主生日 關注組 片尾曲
未計海量廣告
成隊Mirror個人氣已經即刻扯高左
一直以嚟牧都順晒佢意,突然間唔聽佢支笛笨田好亂好急唔知點算,都已經開到口話想同返牧一齊,點知牧b不為所動惟有勒索吓牧b
對於連日嘅冷暴力阿田都好頂唔順(雖然期間一直好享受kk嘅照顧)所以見牧b仲咁決絕,佢嗰刻真係要爆
「究竟你係對我冇信心定對自己冇信心
乜你都知你自己俾唔到信心牧咩笨田
慢慢喺台灣單思牧牧啦
噢 大結局各有各忙
圍唔到邊睇大結局

https://youtu.be/tRfN9LG0si8
但大結局晚Viu話會有Live圍爐討論
同意 個人氣keep住
依家mirror每星期出1首歌
又有奧運活動
我見呀撈個反應好似唔知結局個日會開live咁
佢哋成日都被通知
教主都唔知自己首歌係暑假企畫打頭炮
zoom live咋
大表登神仲講到唔係好肯定join唔join到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞