【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (58) 田一雄只想找一個僕不是牧

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
可唔可以多啲呢啲sweet畫面
唔好掛住虐
阿牧摸頭氹瞓覺
我都想要牧B摸頭氹瞓教
https://youtu.be/lQzKqzD7frE
教主真係愛上咗演戲
仲話可以完全放棄偶包
為角色剃光頭都得
覺得佢完全係more than一個偶像
至少唔想框死自己係一個有偶包嘅偶像
好佩服佢
期待佢嚟緊嘅所有作品
諗起劇場版最尾

星島個訪問講埋嚟緊冇乜甜野淨
我屌
世紀大騙案 說好的喜劇
根本係糖衣毒藥
星期五個live編劇有冇份 想聽下佢解釋下點解咁少甜
究竟咩叫fans想睇既野
Viutv開唔開古裝劇教主可唔可以帶住副眼鏡做民國少帥
兒登呢個位做到幾好
會唔會好gag
你講嗰啲完全同我講嘅嘢冇關係
嚟啦有冇人一齊J下西裝牧
教主側面線條真係好靚

過咗姜濤啦
星島垃圾報啲愚記真白痴又懶
佢37面最靚仔 今集天橋嗰到掛住j個樣
咩對白都聽唔入耳
搞到要睇多次
牧都靠愛發電單方面付出咗十集啦
佢都係一個人都會攰 攰到堅持唔到都要比人話佢衰
我真係諗唔明
多謝 腸油

另一個同性戀者分享嘅故事
睇完我都明更多阿牧嘅掙扎
已經唔係阿田改唔改嘅問題
係佢內心驚兩個人因為外界壓力唔行得長
佢需要更大嘅安全感先有信心行落去
而嗰種安全感佢暫時未喺阿田身上搵到
所以選擇咗長痛不如短痛
Bobby本身老好人人設係好唔討喜
不過教主都可以憑bobby呢個角色吸粉真係好叻
Bobby 波!
其實教主同兒登都好有觀眾緣
明明角色唔係真係咁討好
都可以咁受歡迎
就算鬧都係鬧角色

靚仔真係大撚晒

渣田放咗出嚟
諗下好喇,佢連同床都唔肯
你講緊係分手嘅原因 我講緊係分手嘅方式

情侶其中一方要分手,然後佢係另一半返屋企之後就講要分手,然後直接鎖自己喺間房入邊,第二日打包所有行李直接走咗,然後返到公司又乜都唔理。
另一半其實完全唔知發生咩事,想箍煲話約食飯傾吓,唔肯。終於有一日可以一齊放工,可以溝通一下,結果講左兩句淨係loop你同我一齊唔會有好結果,然後就走左。

當中完全冇任何溝通成份,另一半只會覺得好莫名其妙同迷惘,我覺得我已經講咗好多次,亦都講到好淺白,希望你可以睇得明
咪講咗話同佢一齊好辛苦囉 頂唔順所以要分手囉
今晚個集牙田知點解又點 咪又係小朋友發晦氣
一味話牙牧唔信佢 佢有做過啲咩令牙牧可以信佢呀
唔可以話牙牧知牙田份人係點 就奉旨要牙牧就哂佢架喎
果然要兒登派糖
第一張真係好正
其實Bobby同牧牧嘅戲份都唔算多
但阿Lo都可以突圍而出,吸引到人關注
教主真係一次次俾驚喜我哋
同佢謙虛勤力、不斷求進步嘅態度密不可分
牧:講完故仔比你聽喇 快啲瞓覺啦好無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞