【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (58) 田一雄只想找一個僕不是牧

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
話負心田唔渣仲話係牧B責任嘅個啲
係咪現實生活都玩弄別人感情?

負心田唔鍾意牧B,天橋個陣就唔好叫佢返嚟啦
直接講唔想無咗個工人照顧自己咪算囉
難為牧B對你一往情深

一齊拍拖之後仲咁花心,處處留情
成日推開牧B,有無諗過牧B感受啊
A0唔係隨便傷害人嘅藉口啊

咁基本嘅嘢,都需要人講出口咩?
如果你係愛果個人,都知道唔應該咁做啦
新一代渣男代表 - 負心田
如果唔係edan做呢個角色,更加多人屌
冇睇日版

鳩估阿田肯同kk結婚係因為想死頂證明比阿牧睇佢其實冇諗住「成家立室」?
兒登有like al
al冇理兒登
教主戲外都連戲
https://today.line.me/hk/v2/amp/article/xDL1Dw

Edan坦言很難得遇到這種角色:「現在大家叫田田、阿牧,感覺很親切,劇集就快播完,好似真正脫離角色,不捨得件事完結,希望有機會拍續集或電影版。」談到若拍延續篇,是否願意再拍親熱戲,或有更大膽演出?Edan稱:「我留意到大家想睇的,未必是肢體上親密,反而是兩人之間的甜蜜,可能今次甜蜜畫面較少。」笑Edan演出未夠喉,Anson Lo即插口說:「我都說過啦,他不敢認,哈哈!可能加多些日常小互動,在家裏一齊刷牙、睇電視、睡前講故事。」

第二季唔係話伏咩
其他訪問講:日版第二季係一個全新時空嘅故事,佢哋就覺得如果香港都開第2季可能想原創,唔跟日版
不過聽下就好
有冇版權問題

如果冇,腐女可以自薦幫手寫劇本,同一個編劇一定暴走
如果冇版權問題先拍電影版
佢自己set左Darren 呢個角色既特徵。
我覺得佢唔肯同床係因為喺阿牧父母屋企囉
俾啲矜持,唔好俾阿牧老豆覺得自己係啲咁隨便嘅人
拍多兩集sp 星期六日播咪仲好
記者講 結局有雙位數收視 即席表演kiss
無讑2季定SP定電影版
我要牧田多甜呀
雙位數好難,冇慣性收視,觀眾群好多都係網上睇
希望可以拍番外多甜有床戲
日版結局埋尾嗰下真係睇到谷住道氣
D甜相證明私底下收埋好多甜嘢,你們就只有屎食
笑Edan演出未夠喉,Anson Lo即插口說:「我都說過啦,他不敢認,哈哈!可能加多些日常小互動,在家裏一齊刷牙、睇電視、睡前講故事。」

夠甜未

監製導演編劇應該用咗半世人嘅運氣先cast到呢班主演
全靠呢班演員救返個劇本
如果有續集/電影 唔該換個識寫BL嘅編劇
第二張唔知出唔出到街
我估....全層樓大嗌
要收番圖 mon post㗎 sorry sorry
sp.....婚後半年 鬚根look al
第二季牧田多甜+走垃圾BG線集氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞