【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (58) 田一雄只想找一個僕不是牧

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
唔知點解,見到賤田咁慘,我會覺得有d爽咁既?
係咪我有病……
強烈建議diutv 拍個多甜番外篇/電影版
做左個cp形象出黎,唔識食住個勢既。
我之前都鬧過陳子豐幾次,終於睇左牧牧live話畀爹撚推到牆凹個場。
睇完日版對照,武川語氣有種令人著急既感覺,先要推牧牧撞牆。
但爹撚個對白改左,有種無奈既感嘆,所以抱呢種感嘆情緒既人無必要同唔會咁逼切撞牧牧撞到牆凹……
陳子豐唔單止出戲,而且舉止唔合乎情緒……但可能係日本要求,無辦法。
Diutv 係on99依家搵錢機會都唔搵
我覺得係做唔到劇本要求畀觀眾既感覺。
一睇日版就明晒,差太遠,所以好出戲。
+1
同埋其實鍾意日版主任係因為佢個禁慾抖S感
真係好有鬼畜眼鏡feel
配落maki度真係好夾
鬼畜攻同年下受
但港版要幫佢加埋家庭線
人設同風格都平凡咗
係一個純粹燥狂症嘅乞人憎上司
加埋陳子豐都戲唔鹹唔淡咁
反而有種奇怪嘅尷尬感揮之不去
同牙牧又無乜chemistry
怕成日出現第時如果阿lo想拍其他愛情劇,觀眾剩係會諗起大叔的愛呱
剛剛去IG睇過

AL 呢刻 384K
KT 呢刻 353K
EL 呢刻 349K

AL 開始拋離 KT添啦~
第一張正車銀優同郭東延
關咩事,我睇日本D男子組合都有某兩個成員鍾意玩下兄弟情。 唔影響佢接其他戲㗎。
推多啲隊內cp先賺大錢啊viu咁都唔識做
都係嗰啲好老套嘅形象固定左對事業發展唔好
呢PART真係好出戲
不過其他PART我又覺得佢可以接受
diutv咁識做就唔會成日俾人鬧diutv
你冇病,至少我都係咁諗
好想狠狠地虐多d佢
diutv媽劇停真係on99怪唔得咁耐都回唔到本
佢腳咚逼春田田同佢一齊食飯嗰下幾有氣勢
但港版冇咗
拍電影版就換撚咗班編劇啦
原本d角色設定好鮮明就改到普通晒
虐乜春,阿田根本就來者不拒。
但我又覺得可以理解,香港娛記係好低質,如果推得太盡佢哋兩個以後分別做訪問時第一條問題一定會係另一個喺邊,第二條問題就係最近同佢做過啲乜

你諗吓stephy 都講足廿年心急人上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞