【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (58) 田一雄只想找一個僕不是牧

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
其實點解魯生覺得Darren 好戲
佢唔係差但我睇親佢都好出戲
今集幾好睇啊
反而覺得虐心係另一種sweet
原來呀田都緊張牧B心入面都係有牧嘅位置嘅
不過支持牧B唔好同佢復合住!!!
由得個仆街仔掛多陣先!之前左搖右擺呀嗱
之前有好多hints架喎
今集都有講過驚佢堅持唔到屋企人嘅壓力呀
其實都明示左好多次 點解會講得佢冇講
都係 但佢兩個有咩都唔攤出嚟講
最後講完都好似無講咁
一句不如一齊返就當氹咗啊牧
啊牧又收埋收埋
真係好棘啊
絕先高招 點會彼你 ...呼之則來..揮之則去
有啲人一定要畫公仔畫出腸 講到出口先得
明明就成個禮拜都勁多red flags
如果佢有淚腺我可能會同情下田
而家真係同情唔落
試過直男fd表白 之後返到學校 足足半個學期 大家都避開大家 又要找岩時機避開

呢係路係難行 唔似bl講得咁簡單
肯定係到咗約食飯時間都唔見田田
大叔就嚟個英雄救美
睇完調教個鬚根look之後
覺得佢可以有更多可能性添
唔關事 講緊如果佢有嘢擔心 係應該同另一半講 而唔係自己係到狂諗 任得件事係個腦到發酵
諗完都算 覺得搞唔掂啦 就冷處理冷暴力走 田可能係比唔到安全感牧 但係牧又有冇同佢講過? 田無端端被分手都會好莫名其妙
牧以為分手係對田最好 但係分手又係咪真係最好? 又係真係田想要的?
入屋都唔敲門 你話會發生...咩事
仆街田最後個苦笑 然後就應承去台灣
係咪睇慣咗tvb劇
其實日劇好多都唔會要個角色畫公仔畫出腸
牧b同bobby都係啲煩膠好人角色
正常我應該會憎呢啲角色
不過佢做我又ok 我係bobby之後先鍾意教主
有red flag的解決方法就係冷戰同走佬?
此地無銀 扮死狗..都唔受.....去台灣最好一了百了
當然兩個處理感情都唔夠成熟
性格又一個on9自我中心冇同理心
一個收收埋埋鑽牛角尖
所以係㗎
根本佢兩個連性格都唔夾
想請問邊度有得睇返下集預告
唔化妝有鬚根都好正
又cute又man又靚仔
絕咪好囉 對自己都係一個解脫
呢套好好笑
拍得成希望後製可以畀多啲誇張嘅花花effect 比大家
同埋演員一定要跳返隻舞
但hmvod 買咗香港獨播
完全唔關bl事講緊情侶之間溝通之道
收收埋埋巨蟹 田田應該係...天枰 定人馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞