【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (58) 田一雄只想找一個僕不是牧

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

「我哋一齊唔會有好結果」同「我知道你好鍾意小朋友,但我知道我哋之間唔會有小朋友,我唔想你之後有遺憾,所以我決定分手。」

呢兩句嘢已經係兩個層次啦,乜嘢叫知道左又點?分手呢啲嘢講清楚理由係基本尊重ok?
正呀多謝分享已save
頂diutv個消失彩蛋好大威力
我諗到呢個畫面跟住下一秒阿牧消失然後衰仔田若有所失瞓喺張床度
(如果登可以有啲眼水喺眼眶度仲正
傳說中嘅濕吻到底係邊
負心田真係幫唔落
佢到宜家都無反省自己問題
反而仲怪責返牧B

一齊拍拖後仲三心兩意、拖拖拉拉
三番四次推開牧B
對住梓芊就主動話陪佢瞓
又攬實梓芊(仲要牧B親眼目睹,hurt到無盡)
唔拒絕甚至仲好enjoy俾大叔KK登堂入室照顧
下集去埋結婚

作為觀眾都感受唔到負心田有重視過牧B
一直當牧B係工具人照顧自己
完全唔值得牧B對佢付出咁多

一段互相都有愛嘅感情先可以溝通到
負心田係連愛都欠奉,仲有咩資格話溝通
仲未計其他外部壓力
長期單戀咁,難怪牧B會辛苦到傷心離開
正喎
我都覺得終於有d甜
睇到田對牧緊張、不捨個樣
其實牧話驚心軟田就應該攬實佢、強吻佢!
不過我知啦田最驚畀人見到丫嘛
人地牧牧都同你表白咗三次先成功,就算畀你拒絕兩次都冇放棄,但係田你呢
的確田今日嘅追牧表現我係收貨嘅,不過就真係唔係盡晒力冇野可以再做囉

劣作一下同埋教主同兒登ig仲未有互動
J ing
牧牧側面殺
我信大結局有㗎冇嘅寄刀片
梓芊表白完要走
佢就識攬實梓芊
阿牧要走
佢就發嬲講以後都返唔到轉頭
絲打好叻豬已save thanks
我要攬住牧B先瞓得著
有男朋友就唔好攬其他女都係基本尊重ok?
佢行得呢一步嚟分手
你覺得阿牧個心又會好過咩
上面咪講咗
阿牧想分手嘅原因基本上喺條橋嘅對話都交待晒
你睇唔明都冇計

anyway我支持阿牧決絕啲對阿田
唔咁決絕阿田個衰仔真係唔識醒
同埋阿牧自己都一定會心軟
咪就係
佢心目中都係覺得:死仔包發我脾氣你要咁絕丫嘛算囉
口不對心田一雄
對住kk梓芊就咁大愛,對住重要嘅人就冇嚟耐性
黑色軍裝唔該

盧上教請鞭打我
分手從來都係單方面嘅事
有幾多個會真係講到明哂先分手
唔明你死咬住分手方式唔放
唔理之前發生過咩事而導致要分手
我都希望你睇得明 有因先會有果
我炸生啤跟隊?
你文盲我都冇計
教主唔好唔理兒登
正呀一張搞掂多謝絲打
我覺得佢地呢幾集停咗互相cm好正
真係冷戰緊咁
一直講佢溝通方式有問題 分手方式係一個例 地下情事件我上面都有提
田一雄有問題唔代表凌少牧啱曬 你真係覺得凌少牧完全冇問題 希望你另一半都咁對你

緩衝下氣氛Viutv啲小編加人工未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞