【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (54) 分咗手先識珍惜你遲唔遲啲

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
大表哥做嘅節奏幾好 希望佢加油
佢真係做得好好!
應該值得更多人留意佢
佢啲戲真係幾掂
呢場分手戲佢入戲到連我男人老狗都睇到起雞皮
仲有佢見到田芊互攬個到都做得幾好
好表現到嗰種忐忑同失落
我覺得大表哥好撚好笑 好撚正,超自然
根本係綠茶婊!
屌!
其實fran係一直教緊人撬長腳
其實阿田呢個角色
喺日版入面 係一個大細路
最多既係傻笑 驚訝
懵下懵下 是是但但
阿牧個角色就需要大量感情內心戲
未必完全係兒登發揮得唔好
亦有可能關導演同編劇事
大細路係事實
但係點鈍都有情感嘅
無比較無傷害
日版真係細膩好多
真係做得好好 好真實
個種心痛 乸住乸住既感覺
有冇人覺得啲化妝有啲問題
阿田啲粉成日一撻撻
今集梓芊塊面又係好怪

定係我太耐冇睇電視?
瞓唔著又睇多次重溫,牧牧受傷的身影
代入自己如果見到男朋友攬住第個人
要點樣先會捱得過捱不過

啱呀就係有比較先會覺得點解港版做唔返日版嘅感覺出嚟
演員年資淺唔係問題 問題係導演編劇覺得冇問題收貨
個劇本由佢地揼出嚟 食晒啲細節位得返啲大路嘢搞到個人物刻劃好平面
明明阿田呢個角色係可以再寫得好啲
話阿牧買左好多野放喺雪櫃嗰幕係咪天星碼頭嗰幕代替左?
拆到散晒
今集去完大澳返屋企先開雪櫃睇到一堆啫喱
但係個kiss變咗做上集碼頭個強吻
最重要嘅糯米粥唔見咗

本身其實我都覺得日版都粗
30歲魔法師細膩好多
點知港版竟然將田田嘅性格搞到更平面
淨係識搞笑無晒情感
兒登有like al
al連like都冇like兒登
差在未unfollow
好期待al演多啲戲
原來啲餸變左啫喱
其實al演技幾好

眼神對白都好自然流暢
呀田係仆街咗啲 但牧b你都唔好hurt佢吖
屌你地兩個做乜啫!!!
阿Lo今日電台訪問話
下套戲係全新嘅角色
同牧牧溫柔暖男形象好唔一樣
好期待教主拍多啲劇
覺得佢有潛質可以嘗試到不同嘅角色
我諗al今晚自己睇返都可能會喊...
al真係做得好好,感情好細膩,睇到我係咁喊教主喺做戲呢方面真係好有potential!好期待佢下一套作品,教主世一

其實兒登作為新人都算係咁,可能係喊戲嗰到尷尬咗少少,喊唔出主要問題係編劇,兒登已經發揮得唔錯,可能係教主太op,搞到兩個啲情緒唔係太協調,不過都做得幾好~

大表哥都做得唔錯,雖然好似做自己咁,但對住fran咁好戲都無緊張無怯場扺讚

好期待鏡仔之後既作品diutv食撚屎啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞