【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (54) 分咗手先識珍惜你遲唔遲啲

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
咪臭係 屌你垃圾田
成套劇都睇唔到阿田有鍾意過邊個
無論對阿牧,定大叔kk,還是梓芊
阿田都好似無投入過感情咁
佢愛嘅只有自己
其實有咩好講
1. 無辦法生小朋友
2. 鍾意女仔所以攬住梓芊
兩樣野拎出嚟講都唔會改變到
前面阿田係辦公室出櫃果下其實都有show佢重視阿牧佢想比d安全感阿牧
但唔知點解拖下手訓同一間房黎d佢又覺得唔ok

我覺得阿田唔係唔鍾意阿牧而係太蠢唔知自己衰咩
後面阿田講左一大堆野嘗試挽留阿牧嘅都係佢覺得會令阿牧有負擔嘅嘢(大部分都係照顧佢嘅嘢
佢係在乎阿牧感受但係佢唔知咩令到阿牧咁難受

成條感情線最大問題(除左梓芊)就係兩個都成日一時一樣然後製造無限誤會睇到人好攰
大家心痛阿牧多d我諗係因為前段阿牧默默付出左好多
同牧B拍拖仲成日推開牧B。
有時係咁
我以前有仔仔對住friend就咩都得
但同我就連拖手都唔想
明 有時真係對朋友咩都無所謂 對住另一半就唔知點解會唔想
其實係Pansexual
吓 真係會咁既咩
點解既諗緊咩
雖然兒登同教主分手嗰幕有啲唔同調,但都要比返啲credit兒登,劇本衰到咁佢都可以做到只係恨鐵不成鋼想用籐條fit佢嘅地步,未去到恨之入骨
梓芊好煩膠
牧B承受好多田唔知原來係壓力嘅嘢
其實牧B都唔啱 咩都收喺心入面
兩個人一齊係要溝通
唔溝通解決唔到問題
就好似鍾意小朋友都唔一定要自己生

而且牧B出完櫃之後 田都努力想得到牧爸認同
佢以為田唔愛佢愛梓芊
但其實田只係要時間證明
田嘅心入面一早有個屬於牧B嘅位置
一齊咗仲同其他人拉拉扯扯
呢啲基本嘢無理由都要牧牧講出口掛
仲要三番四次推開牧B
我真係睇唔明負心田想點
長期要牧B處於患得患失嘅心酸中
真呀
一齊拍拖連主動錫都唔肯
又唔肯同房瞓
次次都要另一半做主動
又係咁講其他女
咁另一半真係會好冇安全感

仲有八婆梓芊表白嗰度就睇到仆街田其實真係唔知想點
darren想搵返阿牧
阿牧係好決絕咁say no
表明心意只愛阿田一個
但係阿田呢??
KK同梓芊追佢佢都唔肯決絕表態
知唔知其實咁樣係會傷害晒咁多個鍾意你嘅人!
係咁多個!!
尤其係對你自己應承同人哋一齊嘅牧牧
渣田啲關係全部都咁拖泥帶水
同你一齊真係好辛苦呀
側面反映兒登觀眾緣幾勁 個個都屌仆街田 有分寸地冇屌埋演員
一齊咗一段時間 田都仲成日係牧牧面前J女
牧牧好難有安全感喎唔通要講到出聲叫佢唔好J女咁老土咩
佢仲係on居居咁擔心緊KK追自己咋
邊有咁關心阿牧
製作組將個變化推得太後,而港版又一星期五集去得好快,觀眾根本無時間感受,如果最尾幾集係一星期一集,大家應該會比較易接受同感覺到
咁搞笑 拍拖唔使同另一半溝通架?你自己諗咩就代表係真?改變唔到係你自己諗姐 乜都唔攤出嚟講點會變好 至少要比對方知你擔心啲乜 唔開心啲乜 一齊諗辦法解決 同埋攬住芊唔代表佢鐘意芊 亦都唔關鐘意男定女事
咁大張床 咁靚間房都唔一齊瞓!食屎啦垃圾田!
睇到你依句覺得自己咪仲仆街 日日係度J鏡仔
真心嬲呀屌佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞