【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (54) 分咗手先識珍惜你遲唔遲啲

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
真 好在大家都係屌仆街田
冇鬧呂爵安
冇話個角色似本人
d相快d公開發售啦
嗲撚會錫住牧b
渣田真係好垃圾
同朋友傾計鬧一次
上嚟連登鬧
去viu 同演員嘅IG 鬧

今次選角全部都好有觀眾緣
就算角色幾唔討好 大家都只係鬧個角色衰格 同時仍然鍾意啲演員
係 所以我覺得如果牧肯講 田又肯為佢改 比返多啲安全感牧 就唔會搞到咁

好想要
見到兒登個衰樣 又會想錫住佢
好心痛好心痛
教主完美演繹到阿牧嘅温柔同痛苦
搞到觀眾都好想跟住喊
之前覺得爹撚好惡死
睇耐咗先發現爹撚對牧B專一過負心田好多
忍唔住想支持牧田分手,牧牧值得更好
絲打係咪都想轉軚爹牧喇

牧田太辛苦喇 放開大家都係好事
爹撚好長情

我廿個post前已經支持爹牧
不過牧唔再愛爹都無辦法
狠狠地拒絕了
我喺屋企有叫到 但唔係好大聲嘅
仲有Asha
雖然梓芊好衰 但Asha 好cute cute
上嚟binc 完梓芊發洩完就算

如果係平時, 我可能會鬧埋個演員點解咁衰
但而家我只係想問編劇點解要寫到佢哋咁衰
睇完呢兩集忍唔住係咁loop不可愛教主
完全無讚過Edan
而家成個人都囉囉攣失戀個個似係我多啲
但Darren呃過佢 喺一齊嗰陣佢已經結咗婚 但隱瞞唔講出嚟
之後離婚 搞到個仔冇咗老竇
牧B就會覺得係自己破壞人地家庭
就算之後Darren幾愛佢 牧B都冇辦法接受啦 因為佢真係做咗人第三者
就算唔完全關佢事 點都冇辦法自私咁同Darren一齊
嗰種自責令原諒自己呢件事變得冇可能
佢係有啲遲疑,但下一秒都攬緊啲牧b,我覺得都ok嘅起碼有面對自己真實感受而作出反應
我都係 個心翳住翳住
首先阿牧已經承受各方面嘅壓力
佢覺得講出來冇用 只會令到自己喜歡嘅人受一樣嘅壓力
再者 阿牧自己對於阿田係唔係真係喜歡自己都冇把握
係阿牧嘅角度 田對梓芊好似好有feel咁 如果田接受梓芊
咁阿田就唔需要承受壓力而且好幸福
所以阿牧寧願放手想阿田幸福唔想阿田好似自己咁
呢套劇入面最幸福應該係平哥同娟姐
其他人都慘慘地
煮飯變煮糯米呢件事得house tour條片講過兩句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞