【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (54) 分咗手先識珍惜你遲唔遲啲

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
其實講出聲只會俾對方壓力
如果佢真係鍾意J女
牧都唔會迫佢轉基鍾意自己啦
何況呢啲唔係想轉就轉到
與其係咁 不如自己退出
其實Darren 幾好,嗲牧都幾好,應該一齊返啦牧田睇到燥
https://www.instagram.com/p/CRQ-8TQFDhD/?utm_medium=copy_link
原來播日版係對戰一大堆cctvb嘢
咁要繼續睇喎
其實田係咪bi
定係almost straight/gay for 牧only
定直頭對牧無性趣得愛
後兩種現實中好似比較少見
佢哋兩個講緊熱戀期喎
田個反應真心唔附合觀眾期望
點同呢 鏡仔係偶像 依家田係J身邊人 而且係自己條仔家姐
唔係edan做一早就鬧撚死田一雄
原版有無變gay
不過其實我又幾有興趣睇唔完全gay 純愛嘅角度
比就咁兩個gay仲有趣
睇完好sad 瞓唔着
佢同牧講要同田表白
依啲唔係叫真
依啲叫黑心
明知咁樣會好HURT牧
生唔到小朋友有咩辦法可以解決
將心比心 見到自己男朋友攬住第二個女仔真係會覺得無嘢咩 仲要明知個女仔係同男朋友告白
講真 有幾多個拍拖真係會有問題就攤哂所有野出黎講
J鏡仔起碼我都仲係鍾意男呀
而家講緊阿牧係gay
而且已經受過一次阿田同梓芊曖昧嘅衝擊
但係隻田一雄仲不停J女呀
佢唔識睇人眉頭眼額都有個限度呀嘛
梓芊又係一個自私仆街
因為兒登有講過佢都知田仆街 希望大家唔好鬧得咁甘
同埋播完田啲仆街嘢會喺ig曬冧 好鬼識玩
笑死
呢個係佢本性 佢本身就係一個直男
天台大大聲咁講我淨係鍾意大波妹
真係可以咁快接受大支嘢咩

當初係田俾個機會牧B
咁正常牧B都會覺得要接受佢呢一面 但無形之間就係對自己嘅一個壓力
無論講定唔講 對雙方都係壓力 而且意圖去改變一個人係自私嘅行為
所以佢先揀咗個自己最傷嘅方法離開
咁都係問題黎
成個女人收收埋埋咁唔見得對段關係健康囉
仲要田咁撚蠢
牧牧:同你一齊,我真係好辛苦,我頂唔順啦

牧牧:我哋分手啦我唔鍾意你啦!

每一句都好似有聲咁
教主演得好投入,好觸動情緒
聽日個集有無今日個集咁sad
冇得生兒育女係其中一個問題
另一個問題好明顯就係阿田俾唔到安全感佢
田唔主動同牧講梓芊同佢示愛
但佢又會主動講大叔喺台灣想追返佢喎
咁點解唔係樣樣野都攤出嚟講
係咪因為後者身有屎?

如果你話唔攤出嚟講就係錯
咁兩個都好錯 分手係完全應該
見到佢哋啲相 想話拎番登神埋寶麗來相出嚟 之前MIRROR扭蛋應該有唔少
依家先睇琴晚嗰集,爹撚真係好過仆街田好多
Btw 爹撚真人個仔好撚得意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞