Dllm而家D人係咪咁撚驚開門?

413 回覆
5489 Like 22 Dislike
唔係老奉要你開門,但你拉開咗道門再閂返埋,後面仲有人趕緊路,你覺唔覺自己好撚肉酸。開門我夠識開,洗等你幫我開
而家講緊你閂返埋道門個吓係阻撚住哂所有人
有次去商場洗手間,中途要行條走廊開2、3道木門

就行到去第一道木門時,feel到後面有人加速行埋黎,原來係個男人想等我開門時可以跟住zip入黎

之後幾道門佢都係咁跟到貼跟住zip,真係好撚老土
landmark 都係
我會「屌」一下然後超大力咁拉開度門
佢敢行先就一下屌落去

但等門開果個通常開門果下都會「啪」一下開到盡然後嚇呆左
企定定等佢摷/一齊扮摷

觀察下佢會摷到幾時
不過又見過有個呀叔次次撘𨋢都用酒精紙巾抹囇d制 見一個少一個
試過搭𨋢4條友 4個人企4角 我係最遠𨋢掣嗰個 等左4,5秒都冇人去閂門 要我呢個企最遠嘅去閂
唔係性別歧視 十居其九都係女人
女人真係特別多呢啲柒野
秒經
等過馬路又係一樣冇人㩒
大熱天時係到等,熱到死都唔㩒
好似掂一掂會死
試過㩒完有個阿姐懟枝酒精過黎
話㩒完要消毒
如果唔趕時間 我又feel到對方行慢左想等我開門先
通常我會調番轉頭行幾步
等佢自己開完門入左去 我先自己再開過
見到佢要自開門果個樣幾唔鋸 心都涼哂
開門唔係問題 係唔想俾班仆街下下都唔開扮哂野
啲人直接用手㩒之後消毒無問題

問題係某啲人用低能方法又唔會消毒

成件事係本末倒置

其實防疫好簡單

戴好口罩,定時消毒雙手,避免進出人多地方

唔使搞呢搞路
就係你d 仆街寵到d 港女老奉咁
啲門唔係自動回彈關嘅咩, 後面條友趕時間咪行快兩步拉住囉, 有幾阻到人呀
this is chinese
但係有時有啲商場啲lift門刪得慢,刪完開返或者有人撳住
永遠會有啲痴線人係度鋤爆粒刪門制
摺摺聲發癲咁同自己講做乜咁慢架!!!
通常都係啲中產師奶樣
唔趕時間未一齊等囉

呢d野邊個趕時間就邊個輸
我講緊 兩手空空 身體健全 企係等人開門果班

後面有人黎無辦法知佢係咪搭單出入 唔會咁做

做咁盡係講緊樓主果類case
啲商場過天橋位明明有N度門,啲人永遠都只會用有上一手開緊嘅門,搞到過條橋都排晒隊咁
搭lift又係企最近lift掣條仆街唔會按關門,要等佢自己關
日本人都有
戇鳩仔,你估次撚次有得揀㗎 ?
我以為你講緊zip入去自己唔拉門個啲,梳巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞