Dllm而家D人係咪咁撚驚開門?

413 回覆
5489 Like 22 Dislike
試過成班同事出去食飯
其中一個同事行頭 拉開咗道門比我地成班人入去先
跟住我地入哂去之後 個同事諗住鬆手
有個唔識既女人好理所當然咁橋埋雙手攝入黎
望都冇望過幫手拉住道門既同事 唔好講話有冇講唔該
之後個同事躁咗成餐飯
因為我地識既經過都有講聲thank you或者用隻手頂一頂
但個女人直情橋埋手直行直過
鬼婆應該會截停你,屌9你
我試過好多次
開完門。啲粉腸即刻zip位。我即刻縮手用陰力彈返埋道門
見啲撚樣撞門真係好好笑
至撚憎啲紙巾撚 咁撚驚帶手套 唔好出門啦 好似潔癖咁去到邊張紙巾跟到邊 佢老母拎完張紙巾開門 又走去按住個扶手 轉頭又咁電梯 你張紙巾好乾淨咩
有啲商場門口要拉2次門
打橫有幾道門咁

= 我
= 2條仆街

我就行到門前睇到左手邊另外2個恤衫一齊吹水既 突然減速

佢地行得前過我

我開右手第一道門
跟住佢地2個跟我尾入
然後我特登行到最左開第二道門而且行得好慢
都跟住我等我開門

l======= ======= =======l
等我←
←←←
l======= ======= =======l

後尾我慢慢開門用咗5,6秒
佢知我撚緊佢就摺我一聲自己開門走左
成鳩日見 我次次都去第二道門出入 啲人就即刻衝過嚟
大家都係中國人
順手關門係好習慣
都幾搞笑,既然你都有紙巾包手,撳多幾下有幾難?
某啲香江人真係有陣柒味 以為自己識玩下小聰明就等如人生好有成就
係要咁玩,有啲見你攞一大抽嘢or擺明行得慢過佢都要等你開,咁緊係開細佢自己過到就算
oh come on
你咁急咪你去門口位企囉 其他人又唔急
講緊商場 你盲定智障
Lohas高級過IFC/置地?
以前明明好多人都會幫後面啲人頂住對門咁
屌而家啲人真係好撚乞人憎
一係就用腳開門
開個小小自己夠位攝出去就ok
後面啲人關我撚事咁
特別係啲呀嬸
出𨋢又要爭住出
屌出完又企係度等人開門俾你
對門都未開哂已經攝咗出去
有冇咁撚趕住去投胎
樓主態度正確
我公司有個港女同事,朝朝企門口等人入

有次我都冇帶卡,我又企左係到

結果佢問使唔使借張卡俾我
有時唔係驚撳𨋢開門,而係唔想幫其他人,一個人搭𨋢一定會撳,有其他人嘅話反正你撳左都唔會有人講聲唔該,老奉咁不如鬥等
試過入lift 同lift一pair狗男女
大家都係落地下 對狗男女入先
行到最入老奉等我㩒
見佢咁串我又死都唔㩒
你眼望我眼之後個男人就死死地氣自己㩒
出㩒之後個女人就大大聲話 都唔知而家啲人係唔係手殘 㩒lift都唔識
依加好似變左搭地鐵咁
同你鬥快入Lift 唔洗最後禁關門
香港人真係自私

咪撚去外國影衰香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞