Dllm而家D人係咪咁撚驚開門?

413 回覆
5489 Like 22 Dislike
夜晚天橋入𨋢,個女人入𨋢先又唔柒㩒𨋢,老奉要我㩒
我唔趕時間,企喺度望住佢
呢度香港
就算得2條友 我企後面我都會特登行前禁閂門
如果你覺得掂一掂都會中招死,所以想人幫你開。即係你寧願人死好過你死,咁係好L自私
攝門出去後面D人勁大衝力
我話佢霸住個位咪即係阻撚住我囉
諗住好心推開隻門之後再hold住門等入哥個方便啲,正常人就㑹講聲唔該,喺有啲撚樣同臭閪唔該都無聲就直行直過
又試過出玻璃門,一個跟一個出,一個出完會hold下門等下個快出啲,有啲撚樣就會打尖或者唔幫手推就咁zip出去
諗起都火
係行得快就好啦

十個人有八個都係一出扶手梯、一出各種門口就要停一停先,又要爭出先,又要企係度

正垃圾,一定係警察。
試過當面屌驚就唔好出街
我就用腳開既
真係要用手既 咪即刻消毒囉
酒精都習慣咗長期有支係袋架啦
中女比較多驚開門
盲目驚個無病徵既病已經夠OnL9 架啦
啲撚樣重會企係第二道門阻鳩住人開
好想屌鳩佢地唔撚係開就死開一二邊啦
出街見好多人隻手跛架
問題Lohas真係全自動咩
我男朋友成日幫陌生人開門
後門啲人無手開門嘅
有一次搭lift 排隊個呀嬸企最前都唔㩒制等部lift落黎,跟住我走去㩒。
入左lift之後個呀嬸又要企係d制前面阻住人㩒制。
D人出lift又唔按關門制,搞到好慢先關門。
最後部lift剩返我同個呀嬸,我專登扮聽電話話:前日我地出車載個老人家確診左肺炎,呀頭叫我地返去覆檢。
之後個呀嬸即刻㩒最近個層出lift
你都on9
洗唔洗鋪埋紅地氈俾佢行呀
自己特登唔開等人開
有咩必要幫你開先
開埋俾你係同情
唔開係合理
仲要讓佢行先?
你十成九係個d低層出lift但又一開始sip到最入d契弟啦
出就叫全世界借開 lift就唔7禁
我會好有手尾關番門先,等佢自己開
心聲
所以咪開完門即刻閂埋唔比佢出囉on9
樓下商場個玻璃門有舊膠既門頂,太大力推會反彈
D 撚樣成日想等人開 我次次都大力推完攝入去...對門即刻撞番落去後面條仆街到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞