Dllm而家D人係咪咁撚驚開門?

413 回覆
5489 Like 22 Dislike
是咁的

琴日響商場,咁商場出入口D門就透明架啦,我就出去,有人就入黎既,咁其實都望都對方

有個中女,拎住張張巾,明明早到過我去到門口,都唔推門,我就呆左,咁我同佢對望左兩秒,我就都到喇,我拉門,zip個身出去,好有手尾咁閂番對門

跟住點?緊係第一時間聽到響香港出晒名既港女摺聲,跟左佢死死地氣自己開門
好撚憎呢d人 咁驚咪撚出街啦
之前有條女最遲入部lift,所以最近禁制位,第一轉有人出,佢用紙巾包住手禁山門,第二轉有人出,佢禁完山門後發癲咁衝去最後面,然後話「你地禁飽佢啦」
其實呢D人疫情前係咪都有?
之前都見過有肥屍大隻既男人拉開少少道門自己zip入去,幾撚肉酸先做得出
香港最多呢d恐懼撚。

恐懼都唔緊要,唔好咁冇品先得架!
仲有入lift企入啲唔禁lift制
有時層層都讓人出又真係幾易燥
摺摺聲真係港女獨有,未聽過外國人會咁
我見親呢d撚樣等人開門一定開到啱啱自己夠過就算, 然後推一推返埋隻門
其實驚乜撚,最多咪開完搓下手
仲有啲人永遠塞曬係前面有人開既門到,有啲門長期關都無人埋去行,寧願等。
試過類似, 跟住大家要搭同一部LIFT, 就鬥唔㩒閂LIFT門, 等部LIFT自已閂
戴膠手套果啲先最on9

其實除手套都係要消毒手架啦

用紙巾㩒𨋢又係極on9

屌你唔係諗住張紙巾隔到菌呀?

得嘅話個個唔使買口罩,用紙巾笠住個口咪得

張紙巾用完又揸到一嚿放入褲袋

屌,咁你咪將啲菌搞到全身都有(如果真係有菌)
而家好撚多人等部lift自己閂
未有武肺個陣都見唔少
好多商場啲門係一對對,通常一邊入一邊出(睇個陣啲人嘅流向)

試過前面有幾條友特登等另一邊個人流拉開之後zip入去,自己個邊又唔去推開,搞撚到道門要排隊咁出

明明自己個邊一推就出順勁撚多
Element landmark係咪就全部自動門呀on9
樓主做得好
支持樓主咪撚縱慣哂啲人
Cls
少少野斤斤計較 人地等咪幫佢開門再示意叫佢行先囉 有咩所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞