朋友個男朋友上緊啲奇怪洗腦course

377 回覆
1145 Like 15 Dislike
咪同去教會去揾功德佬一鳩樣之嘛
好有興趣,最近做緊有關奧姆真理教嘅研究,需要做下field trip,唔知方唔方便留個contact比個機構名我聯絡下?
擺明啦下話
https://youtu.be/qzqbAe-pK6A
叫啲女女去上
諗起男親女愛
似NSA既餘黨/分支喎
男親女愛都有做過啦
咁都仲俾人呃
驗下個腦啦
其實好似健身咁, 世界上有人對身形有追求, 有人對健康有需要, 有人為閒餘有活動, 有人為運動放空的沉澱, 亦有人以此為職業去比賽, 不能一概而論健身係為乜. 而你絶對可以揀睇書睇video自學, 你可以揀街健或康文署去玩, 亦可以去gym甚至買堂跟教練, 亦有人玩到自己去比賽, 做埋教練. 唔少人做尖估到做人變晒, 食嘢揀擇作息自律無其他興趣只愛gym呢啲大有人在.

講返洗腦course, 同樣坊間有太多人對人生有錢以外嘅追求, 而呢啲課程有無效亦好睇嗰個人自己點實踐, 過程中一定會同以前唔一樣, 否則何來改變. 所以尤其情侶間一個有上堂一個無上堂, 人生步伐響嗰一刻起已經唔一致, 除非上堂嗰個最後無改變, 否則好多都分手, 因為對方真係變咗, 接受唔到新嘅佢, 又爭取唔返舊嘅佢, 一齊都只會辛苦
呢d course 同調教你mirror玩既野類似,不過梁祖堯係叫mirror分享,而course入面會打沉班友再加插講師果套思想落去建立新思想
層壓式

你唔sell多啲 啲上線點搵錢
if you think you can, you can
係,試過有個好耐無見既fd會無啦啦約你食飯,以為派帖/轉行賣保險,基金啦,去到餐廳見到坐左個後生黑絲妹妹傾傾下原來係sell我上course
又有人中殊樂嗶嗶
More plz
想知點跳法同佢依家點
大學你未必真係想讀
上正面course多數係自己真係想改變先願意俾筆錢
呢套戲,係d人生相對樂觀同成功嘅人眼中係悶到仆街
由佢上 都係呃幾萬蚊 幾個月後會正常返
方中信
有fd都中過仲帶我見佢個導師,我話得鳩閒我都打下飛機好過
屌你老母
你就係導師?
導師應該唔會叫佢分手, 應該叫埋女友一齊上堂.

好似啲信教嘅帶埋另一半去入教咁
其實有啲或有一半學員 係咪同間野有關係?
社工/心理 都唔會用呢種垃圾nlp…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞