想換電子門鎖,有冇推介?

1001 回覆
49 Like 18 Dislike
我上年係叫裝修師傅裝埋。
用緊同款,加多個august smart lock,方便啲,但用電好快…。
旺角裝修街啲五金店有架喇,用緊,幾好用,安全啲,出遠門先鎖
正常年換一次,你問下保養好d
唔係真電子
我都係用呢款電,一年先換一次電
你搵人睇睇好d
philips 702e 開心使用中
用緊,好好用,又唔貴
即係點?有假既電子?
要手動,閂左門之後,門柄向上抽先可以鎖到佢自家最自豪既3條鎖舌出黎
用緊Lockly,就係喜歡佢有支柄,向上一下先全鎖個人覺得冇乜問題,用咗年幾,冇投訴。
我諗可以叫半電子半機械,關門五秒自動上鎖(電子),如果要三鎖芯就向上抽一下(機械)。開門就指紋/pin解鎖(電子)或鎖匙(機械),然後向下拉一下手柄開門。
唔向上一就冇鎖?
Lockly 貴過3星
D人見3星平少少又靚仔仔就衝左3星
但3星好撞手神, 成日要call 代理
樓上先有個話3個月要換電
Lockly 用家comment 多數係讚
得一條利仔,好似Samsung 等級
呢條link 要頂置
係咪有鐵閘無息迎賓mode
膳稿黎既
點揀我覺得睇你居住環境,

若果你住既地方係私樓,本身你屋苑都有一定保安,揀隻方便既Samsung都夠做,

若果你住果度一般例如居屋公屋村屋甚至工廈office,lockly 保安上比較好,三條鎖舌,隨機密碼panel(雖然9成用指紋都無咩用),同埋無上網唔怕hack
無閘呀。都關左迎賓。
唔向上就鎖一條利,向上就加多三條。
真係撞手神傢咋
我自己都係用Samsung 用咗四年都仲未洗換電
操作良好
鎖其實幾外全都有方法爆開你, 最安全其實係裝電子防盜眼,基本上冇人咁ON 9 係CCTV 下面爆你門。
可以既話最好格離/對面單位都一齊裝,就更加安全
Locky, 西門子、小米同其他門把式大陸電子鎖,
個設計應該係用同一方案:
閂門,只有斜舌(LATCH)彈出
要用手上提門柄,先申出鎖舌(BOLT)

只有LATCH,
正常係可以扣實度門,但你試下,LTACH有彈弓,伸出時係可以用手按入,
呢個係安全弱點,例如在門同框中間插入有彈性既膠卡,可以頂開LATCH
解鎖入門。
而BOLT係頂唔入
因此用呢類鎖,出門時最好都係上提一下較安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞