想換電子門鎖,有冇推介?

1001 回覆
49 Like 18 Dislike
Samsung 有啲而家二三千蚊就買到,功能上有冇乜要注意地方?
咁大陸冇得輸
所有牌字和型號功能基本上一樣, 除左指紋其他功能都係廢吾洗追求甘多
電子鎖要有新買新, 吾好貪平買舊型號否則保安出漏洞, 大門爆洞之後如果用吾返就冇得轉牌字
容貌識别個人建議就吾好買, 一來食電, 二來比人威脅都自動解鎖就失去保安, 指紋都話可以用求救指紋
PHILIPS 和西門子都係大陸貼牌
西門子有粵語
三星行貨得一條鎖蕊又細, 而且一定要PLC安裝先有保
注意門鎖匙中一定要量
鎖體擋片比人屈二舊水
三星係plc貨就有保
上門check收400 包整包零件
自己帶去佢office 就唔收錢
依家買電子鎖建議直接揀三星連wifi果隻
的確三星鎖都膠膠地,唔多搵陣
但如果用在私人屋苑,有保安,其實夠用
用緊Metalwera MW-730 韓國造
都唔錯, 電芯都可以用成年有多, 仲諗住好快要換電
不過老人家用指紋解鎖就要啲耐性
因為佢地成日未必隊得正隻手指, 而且個指紋位算細
後生用就真係無咩問題, 因為平時都用開電子野
停電會唔會自動開門
唔會
用慣指紋 覺得點都方便過用返app
行電池 你估駁濕電?
Samsung DR708 啦,咩 function 都有。

WiFi 用電話開門都得,有一次自己落咗會所,屋企又冇人,朋友咁岩又上到嚟,喺會所㩒一個制就可以開門俾朋友 (唔係成日會有用,不過用起上嚟有囉)

無電用9v (7仔買) / USB 尿袋 (未必個個model 係)電開
OR 用Master key 開。 (如果有帶)
正常無電係會lock 住出面,入面開到出黎,出面入唔到黎。
光學式指紋吾好買
有唔好處?
左手定右手開門都要留意, 鋪頭係試吾到, 但安裝之後鎖位窄就會夾手
冇wifi已經唔會諗
仲要舊款 依家指紋位轉哂
賣3千蚊應該水魚先會買
舊款, 食電, 認吾準, 在YOUTUBE 有分析
個實時出入通知先最有用
一個人住另計
屋企用緊上一代718
用咗成6年
開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞