想換電子門鎖,有冇推介?

1001 回覆
49 Like 18 Dislike
唔計呢樣 使用體驗都唔夠一掃就推既鎖
用得智能鎖都係想快 方便姐

個app嘅開門功能一年都用唔到一次
但個即時開閂門通知超有用
有晒時間,用咩方法開門
August

我就係用緊呢集,當時貪佢要襟制先用到門
我就係用緊呢個,當時貪佢要襟制先用到門
好柒
等睇yale苦主答你
留名學野
咁其實有冇邊個型號係最推介?
其實漏洞唔係機械式手柄係個門
正常有個門框唔會比你sip 到塊膠片入去

機械式手柄其實好smooth
你開門個手勢掃埋指紋係最順手
2個動作隻手唔駛離開個鎖
反而掃完指紋, 隻手離開再推門仲唔方便
標就3000,加埋安裝費就近4000,大牌子入門既大部分都係呢d價。

牌子都係三星或Philips 多人用,三星鎖芯hea d但功能多d,Philips 就實正d,但中國廠代工。
Lockly
缺點: wifi 另外買,用handle 開門
屋企有鐵閘,但換電子鎖又好似on9 咗啲
鐵閘點都要用鎖匙開
其實如果住大型新屋苑
屋苑入口要登記,加座頭又再有保安
應該唔太怕俾人爆?可以裝個最易開既?
之前wifi 有得送, 而家變相加價
(如果用lockly 唔加wifi 都得, 佢有個功能可以用app gen offline pw比人入屋, 用完可以del 返)
用handle 開門唔係缺點, 用指紋勁方便
上面解釋左
係呀, 帶一條定兩條鎖匙冇咩分別
係, 所以咁多人裝samsung
雖然個鎖芯hea, 但係靚仔+平
連到Wi-Fi既好多鎖可用app check 到電量
睇完覺得好唔make sense…
邊可能會穿過到晒門罅中間啲門芯。。。
鐵閘可以做樣吾鎖, 但要注意有冇足夠空間和要關自動感應, 否則好食電

https://youtu.be/H_OpErLR0Mk
睇完覺得好唔make sense…
邊可能會穿過到晒門罅中間啲鎖芯。。。
如果要鎖晒啲鎖芯 出門口之後要向上扭
密碼fancy野 有指紋根本唔會用佢
佢講在屋外擰開防盜眼,用專用工具入屋推低手柄
一體式設計的電子鎖,因角度問題,好難用力拉開
手柄式(無論機械抑或電子鎖)就易推低

部份手柄式鎖有粒掣要按下先可拉低,就完全防範呢個問題
如果再小心D,可以用電子防盜眼(個孔細,工具伸唔入)
又或用萬能膠,加固傳統防盜眼,令佢擰唔開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞