維他奶內部通告:香港區人力資源總監離職

843 回覆
169 Like 752 Dislike
可口可樂公司或成最大贏家
Bye bye vita
罷飲了
維他奶咁就搞衰自己了
先不論佢自己走
721果日勁撚大獲 好多人入佢數
佢驚撚到仆街 到而家都未上過水
01擺明想做佢
你知唔知發生佢辭職前早兩日發生咩事
可以呢?
係咪因為佢言論?
首先黃惠珊一定係一條仆街先
唔使借啲意又老屈喇。可唔可以舉個例子,有咩藍屍因為言論而俾人炒?今次事主仲要只係出封 standard condolence email
https://m.mingpao.com/fin/instantf2.php?node=1563885802546&issue=20190723
佢囉
你知唔知發生佢辭職前早兩日發生咩事
所以呢?
係咪因為佢言論?
希望佢好人一世平安
咁你知唔知佢幾時發表藤條水喉通打仔論?

「元朗西鐵站昨晚有大批疑似當地鄉事中人及懷疑黑社會組成的白衣暴徒,手持藤條、棍棒、水喉通等,不分男女老幼,無差別襲擊乘客、途人及元朗居民。而事發前一日,亦即星期六(20號),《經濟日報》副社長石鏡泉出席建制派「守護香港集會」中曾表示,教仔須用藤條及水喉通,與昨晚元朗恐襲情況相比較,彷彿一語成讖。」

如果你係都要堅持兩者無關係
再同你討論落都去無意思
你QUOTE黎冇用架喎
佢有冇落手呀?
佢有冇策畫呀?
你堅持有關係咩?

http://paper.wenweipo.com/2020/01/10/HK2001100028.htm
咁佢囉,你滿意未?
唔出聲就得, 唔洗寫曬出黎
一定要出聲咩
疑似就即係事實
呢D一言成讖既野
係咪要改飲陽光
公司有同事過身
唔出聲等同事們嬲公司?然後將情緒轉向公司身上?出咗事咪一樣要佢咩,唔跟 standard 做法咪仲影響自己生涯

咁不如做翻個人,be rational
出去搵過份工其實唔係咁難啫去到呢個位又唔係無料
搵代罪羔羊不過應該有唔錯既掩口費
手足
如果根據差佬對黃絲嘅標準
石鏡泉已經涉嫌煽惑他人犯意圖傷人罪,何君堯都一樣

年中大把網民開玩笑廢UP幾句都畀差佬拉咗
反而呢兩位蛋散喺公眾集會講打講殺乜事都無
你唔係仲覺得差佬真係公平執法咁好笑呀?
唔通有個同事因為愛滋病死咗, 俾老婆攞刀殺咗又係memo 都講出黎?封信根本唔需要提cwb 事件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞