維他奶內部通告:香港區人力資源總監離職

843 回覆
169 Like 752 Dislike
得把口對外國大公司可能會死狗既 對維他奶呢d 剩係對佢既工廠玩野都夠維他奶執柒 是但話佢衛生有問題已經可以攪到佢要扔一大批貨 唔比佢上架又會蝕一大堆錢
我咪就係話你中途改咗中心思想囉
你連自己啲meaning 都convey唔到,你能力不遞喎
打多個逗號都唔同意思,你多咗成句都可以話思想冇變
大文豪

你又能力不遞啦,俾你做就冇咗3成。俾我做就避下風頭,等啲客唔好走
真係 for sale 嗰隻 sell
咪就係又嗰啲人唔理良知淨係搵錢
搞到今日香港咁
咁既然要做共狗背棄香港人
睇佢好得幾耐囉
影衰香港品牌個名
我咪quote緊果篇聲明你係咪訓撚左
一開始寫到"咁中立"唔奶,呢到都唔收貨
到被大陸杯葛之後人地要補救呢,呢到再踩多腳杯埋一份

但到底應該點做先好呢?
應該直接睇70% 市場奶左先?
咁唯有幫佢推上 100%
大快活?
移民啦 辛苦了 你係好人嚟
我第一個comment已經打曬 以公司為利益 唔應該以自己思想行動
改左字做整合就屈鳩我 痴線到
大快活都係靠緊政府的補貼... 你睇下佢上兩年咩表現同比較下大家樂...
做生意講良知咪聽執柒
連登仔會話我唔理,就算我地市場得0.3%都要奶我地

最後你摺埋係你渣架
痴撚線咁都要炒人嚟祭旗
真係垃圾公司
因為班柒頭唔識英文
講到好似唔會升返咁
Nike又話停合作
NBA又話唔睇
轉過頭咪又照買
維他奶個product好
遲早咪又買返

依家先興講良知喎
間間大廠唔係employees right, green financing就diversity
你見識少就講少句啦
代理冇黃店咁滯
不過煮死咗維他奶再算
我嘅立場係
公司請你返黎唔係擅自行動
而家明係搞著pat屎 唔好講篇野好正常
你中國有70%業務 有返少少risk mgt係好應該有嘅事
返工唔係俾你講良知 要良知你可以私人名義岀
良知只係一個goodwill咁計 令個brand好聽d從而maximize你公司嘅profit
以家啲人中文字都唔識多隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞