維他奶內部通告:香港區人力資源總監離職

843 回覆
169 Like 752 Dislike
屌份memo咁中性正常人點會覺得有問題
有無公司可以請 Carman Yu ?
香港品牌嚟

比支那文革鬥死咗
應該陸續有黎
維他奶係投機份子 杯得
Director vs Officer , 邊個大d?
好撚狗個名遮d唔遮d
完全係文革
唔係黃
但依家已經連冇立場都會被批鬥
中文都冇打哂
你試下換個情況去諗
假如個人唔係黃, 只係中性既當佢係情緒病 或者根本係紅底 殺左人, 出份咁既通告
你收唔收貨先?
講就講個通告好似好中性, 但某程度上呢個通告你覺得係中性, 只係因為個主角係黃, 而唔係中立唔係藍唔係紅
而家根本唔係偏唔偏激, 而係立場的問題
立場對你係中性既但唔表態, 呢到既人都唔係大力支持, 但如果表態錯左既就會好似吉野家同美心咁, 比人抵制, 而佢今次只係屈服左係大陸市場先有兩份後續通告, 但呢到既人都係唔滿意, 變成人地表態中立少少又好唔表態都好, 黃絲都唔會滿意, 最後結果都係得失大陸而得失香港
久而久之, 唔會再有大公司敢支持所謂的黃, 因為講得中立唔收貨, 講得黃就死硬, 而... 黃的就點都抵制左先
就算有 連登都唔計啦
只會話唔夠黃 未夠黃
唔排除權鬥 佢俾人做condom果個
香港職場on9文化。明明唔係你錯但為人民幣
搵人祭旗,要高級,等小粉紅收貨
向呢位總監致敬
希望佢搵到份好工
呢下先恐怖
要鬥藍鬥紅
更多人會移民
一個人一張通告可以蒸發幾十億
真係勁
請受小弟一拜
大公司計
director都係高 manager一級
cxo係講緊腦細以下
你傻撚咗?維他幾時出聲明支持過任何人?

淨係聲明支持國安法咋仆街,咪撚散播謠言啦屌你老母
ok 抵制維他
低能,擺明食死貓我唔信公佈前最高層冇睇過囉,出左事搵人祭旗
自己嘅決策令到公司營業冇左60%喎
你可以放工用自己名義自行表態 用公司名義就唔得
你以為間公司係你自己?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞