維他奶內部通告:香港區人力資源總監離職

843 回覆
169 Like 752 Dislike
唔知典解,突然好憎維他奶呢個牌子。冇煽動,純個人感受
屌成班都冇眼

俾人炒嗰個姓余
姓黃嗰個係炒佢嗰個
你見識勁少
nba nike 唔replaceable 咪可以企硬
維他?上面一禁 你可以點 競爭大咁多
大陸佔7成市場唔係要你講良知 ok?
公司請你係叫你幫佢賺錢 唔係倒米講良知
而家講左良知係max到佢嘅profit?
笑撚死 此地無銀
炒完又請番 無問題
「未做過大粒?」你講得就咁縮,好核突。

佢份聲明係講過有需要時提供協助。
宜家年中,邊間公司咁叻仔department 預在有budget 即時批到。仲要19年後間間賺到錢公司都cut budget wo。
超左budget 果d咪又係最大果個要批,邊個部門食?仲有宜家謀殺差佬wo

你自己接受唔到自己錯又要話講事實
佢份野 formal野黎咋 上網求奇抄都有一份
internal memo呢d例行公事 director會過唔到?咪撚玩
好多年前舊公司係佢in我請我…真心勁好人好Nice嘅一位姐姐
甜撚到仆街
咁都好飲?
三高糖尿常伴你左右
其實一開波企係受害人角度好正常
諗深一層 佢用公司岀就係唔啱 而事實的確搞到大大獲
有人用nike去比 都cls nike業務係咪7成係中國 你業務比例咁多 係咪要重視返當地文化? 人地叫你含都要含咖啦
正正經經同佢地理性講又起曬槓 cls
大快活大家樂同維他同一個家族 救個員工不如救間公司先
居然同小粉紅connect咗
細嘅咪又炒
國泰人版
同家族又點好煩
屌 一定罷飲維他奶 垃圾公司。
樓上叫大快活請翻佢 有心救個員工不如救間公司先
吉野家
預左有leak 同預左比人放上抬係2件事woh
事實係有班ON9仆街 為左打飛機 leak 份野出去報館 搞大件事 放維他上抬 屈鳩佢係黃店
我話知佢紅黃藍白黑, 做得Head of HR 就要有警覺性
呢啲咁high profile嘅嘢, 梗係esculate去自己老細同其他 top management 等佢哋指示啦
呢個情形佢坐嘅位根本冇資格 make decison
藍店不了
人力資源=公關
發覺有啲人都幾搞笑, 呢單嘢唔係屌個政權用文字獄玩文革式批鬥反而走去屌個受害者講錯嘢
細路仔?你老豆老母教你香港社會人工同責任一定成正比架咩?
好心你啦
咁熟中國文化
一定聽過「聞誅一夫矣 未聞弒君也」呢句野啦
點解要有呢D筆法呀?
因為係涉及嗰個人既身份地位定位問題呀
點解殺人都要有咁多唔同字去形容呀?
番去問下你既中文老師啦
死雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞