維他奶內部通告:香港區人力資源總監離職

843 回覆
169 Like 752 Dislike
屌你起人底dllm
其實封email只係講有咩可以聯絡hr 其他乜都冇講 咁都要炒會唔會太敏感
有無維他奶有咩產品既list
丫,搵HR 頂而唔係搵PR 食
你老母PR on99 瘋狂出聲明柒左就搵HR 食
下半截信有出2個人全名.........
講 line of report 果段嘅中文, 英文更加全部無遮。

其實咁大間上巿公司本身遮嚟都無用,遮啲唔遮啲更加突顯想遮果條友係嚟搞笑嘅
留意,佢唔一定係黃/中性,但做左替死鬼就肯定
而家支共根本係要營造個氛圍
迫你自我審查

由學校到公司都唔放過
乳大冇腦
當文革晚晚係你張床強姦你 你就會知道你唔會再有力同氣反到個政權 取而代之你既注意力心力轉移左對週圍既人既猜疑同攻防 文革每晚開會圍毆批鬥 鬥爭鬥爭鬥爭就知道有幾佔時間同累
佢隻朱奶真係第二到飲唔返

不過幾大品牌一奶共就返唔到轉頭
從此不飲
呢個真呀 冇強烈譴責梁已經唔夠中性啦
死開啦
份約出事前簽嫁,唔買咪算
其實折射左你要做大陸生意係點嘅一回事。

唉,唔怪得啲人移民,搵食都糊到咁,唔撚知幾時踏撚到佢條玻璃尾。
er 殺完狗之後話感到惋惜?
pr係0
比我係黃嘅HR 知道公司藍底
就出篇冷血遣責死者嘅文 最好講到佢死不足惜
叫其他同事唔好學
政治正確 公司唔炒得
又可以造成公關災難
睇到吉野家係咩下場都仲咁on9
兩邊不是人
咁公道d講 係呢年幾先至講黃藍
佢linkedin寫佢依家呢到係20年4月開始
佢係莎莎係19年4月裸辭 碌左三個月先入揸癲
個陣美心好似未被放棄

佢依家擺明比人拎黎祭旗
睇佢個cv係做開 dining/fmcg 呢d全部大集團
仲邊有人請佢真係退得休
維支奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞