Tap&go 搞唔掂喎…

681 回覆
440 Like 18 Dislike
5年前已有實體卡有ac用家表示
連我開個app都要10分鐘
如果我係商鋪等緊俾錢咪食得屎
又唔俾人用實體卡
入錢落去又要俾人偷錢上個月先奶咗野
保安極有漏洞
呢舊垃圾留番俾你地慢慢玩
兒登仔仲要吹奏
點解唔抵
5k入itunes即係你都係課開金比apple/games既人
通常玩開itunes課金既人都係等7仔OK出優惠果陣大手買入
自答 唔洗
其實易被人盜用係因為加咗落apple pay定
就咁一張虛擬卡都已經被人盜用?
唔關星期幾事,係長期都打唔通
我一入個app已經要排隊
唔該ching
我知道消費卷唔可以用係外國網買野 但如果係外國既話,透過係手機增值apple id既話 咁佢地又會唔會check到呢
完全upload唔到身分證 係咁error on99
明明琴日開嘅時候入左個用開嘅密碼
今日入嘅時候話我錯密碼入多幾次仲lock埋
打28880000又冇人聽
屌點搞呀
你指外國既itunes?
消費卷限HKD交易

同埋我諗要block海外消費係好容易
信用卡果d不嬲一直都可以比你選開唔開海外消費功能
背後機制應該一樣
真係,我等個客服主任等咗半粒鐘
又要等10分鐘pk 垃圾廢app
連燈仔吹奏得既
講真,心照啦
同apple pay無關係
由你允許咗網上交易開始就會唔知點解突然整啲不明交易即係俾人網上過數 你無得阻止 你打上cs屌9佢 佢都唔會有心幫你cancel unauthorized transaction
叫你填form啦 報狗啦 坤多你$150手續費
然後你就白白望住你啲錢唔見咗
追post啦好心
Tag&go好多人試過被人盜用但打去客服唔會有人聽, 想追refund都唔得, 咁唔想被人盜用咪要係app lock左佢網上同實體店付款嘅功能, 到時比錢就要開返個app unlock
消費券會有張獨立卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞