Tap&go 搞唔掂喎…

681 回覆
440 Like 18 Dislike

最初TNG同759合作,我以為同佢有關
以為係 Tsai Ng Gau
岩呀
洗唔洗螢幕綠影俾你睇?
一樣
入咗身分證號碼都話錯
錯乜姐我注册喎
算啦,本身消費卷呢個計劃就係垃圾
姐係tap & go 申請完有張虛擬新卡>消費卷會平均入落銀聯或者Master嘅卡度>要加落apple pay到>咁每次消費就會直接喺嗰度扣 >每次交易完or未交易前先開app lock左個網上功能(防止俾人偷錢)

但我見樓上有啲人話可以草4000同一次過儲落5000 ,咁即係究竟可以儲到4000定5000
唔關事。。全部都係咁
政府果個都成個鐘以上
真係唔明點解有咁多傻仔成日問5K可唔可以等埋一齊用?
啲有效期咪寫晒出嚟囉仲問問問
即係可唔可以買到 amz gift card?
上星期打上CS都聽咗16分鐘音樂
唔知呢幾日要聽幾耐
其實入完唔kill app就唔使再排
octopus 都有mastercard prepaid
同埋用到HKTV已經夠做
收皮啦屌你老母
https://streamable.com/8vlr6c
睇官方網 我理解係咁

1/而家申請完plus acc既話會有一組虛擬卡比你

2/消費券係會另外發一組比你,一張係master一張係銀聯,而每一期都會將個數平均入落呢一組消費券卡到

3/姐係你會有 2組戶口,一組係plus本身,一組係消費券

4/到時出去買野要睇清楚你用緊邊張卡

5/消費券既錢tag & go係可以儲黎一齊用

6/但有一點要等其他人答,因為佢話係平均放銀聯同master ,如果我將銀聯消費卡個筆錢,轉落master消費卡個到係咪可以冇上限$5000放晒落去其中一邊一次過用

有錯請修正
之前被盜用叫deliveroo uk之後不了,只係用嚟交電話費,真係要揀佢嘅記得關閉網上付款功能🤷🏻‍♂️
上載完身分證要我更新 更新完要重新排過隊
https://unwire.hk/2021/06/30/tapngo-consumption_voucher_scheme-online-shopping/shop_guide/

每期消費券金額將會平均發放至拍住賞 Mastercard 消費券計劃帳戶及拍住賞「銀聯」消費券計劃帳戶。你可隨時於這兩個帳戶自由調動消費券金額,靈活使用。
(^新拍住賞消費券計劃帳戶不支援拍住賞實體卡付款)
所有功能關左先 到真係要用時先開,開完用完關左佢再刪app
政府個app都system busy
佢哋蠢 唔好教精佢哋
6. 係可以,但唔會冇上限囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞