Tap&go 搞唔掂喎…

681 回覆
440 Like 18 Dislike
最尾起碼係咪應該有個notification 提你入去搞 排左成朝 miss 左個籌又要再排過
所以而家唔肯定係咪可以一次過係master消費券戶口個邊一次過用$5000
係咪派錢嗰陣先會有消費券account,啱啱申請完見到得原本tng嗰兩張卡
八達通:如你的八達通卡登記消費券,將不能使用該卡增值至八達通銀包
https://lih.kg/2567157
唔係太明, 無實體卡付款, 即係唔可以 amz 用?
如果我tap&go有實體卡都用唔到?
唔得,只係計你同一個帳號,但佢到時會有一組新既消費券專用虛擬卡號比你用
入緊 前面會多咗人
虛擬 Mastercard® 卡及虛擬「銀聯」卡
你網上買野都係打資料嘅啫,一定要實體卡嘅咩

amz唔算本地消費,可能買唔到,你諗下

真係痴撚線
Tap and go係咪一定要入落同名戶口
定佢冇限制
Tap & Go 將會有個專為接收消費券計劃而設、全新的「拍住賞消費券計劃帳戶」^。而你須要透過專屬的虛擬拍住賞 Mastercard 卡及虛擬拍住賞「銀聯」卡使用政府消費券消費。
無知一問….
冇理解錢既話用tap and go申請佢係會俾張新既虛擬MasterCard你,咁如果我係用黎網上購物而且用多過5000蚊,咁我可以點樣增值?
係要入呢張去apple pay?

唔係而家戶口入面果張?
係,佢會俾張專屬今次消費券嘅卡

所以入面應該加左限制未必俾你偷到雞外地消費,
純為外地消費而用嘅可能要諗下
好似只有一次機會,有上限唔知500定3000

所以最好落去消費,出面8成可以分單處理
但唔係話要等4000用哂先會比最後個1000?
所以大家唔洗咁心急 加而家呢張落去apple pay

仲要去設成停左網上消費個功能先
防止比人盜用
你呢個係八達通
唔關事,入app都已經要排隊
係,佢會俾張專屬今次消費券嘅卡

所以入面應該加左限制未必俾你偷到雞外地消費,
純為外地消費而用嘅可能要諗下
所以大家唔洗咁心急 加而家呢張落去apple pay

仲要去設停左網上消費個功能先
防止比人盜用
屌佢老母, 排撚完迫鳩我update, update完要再排過, 陷家鏟
終於到我 跟住同我講要update app
又要重新嚟過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞